UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat, vineri, liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aceasta trebuie să fie o opţiune serioasă.

1120 afișări
Imaginea articolului UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis

”Nu cunoaştem oficial o asemenea intenţie din partea coaliţiei de guvernământ, dar noi am mai spus despre acest subiect că noi credem că nu se impune demararea procedurii de suspendare a preşedintelui României. Nu vedem astăzi acel motiv serios de încălcare gravă a Constituţiei, prevăzut ca şi criteriu pentru această procedură în Constituţia României”, a declarat la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

El a menţionat că deciziile CCR sunt obligatorii, dar că şeful statului nu are un termen pentru a lua o decizie în cazul revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Este evident că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi şi produc efecte faţă de toţi. Deci în speţa respectivă, domnul preşedinte Iohannis va trebui să ia o decizie, dar aici avem o problemă de lipsă de reglementare juridică, în sensul în care nu există un termen în care preşedintele republicii să aibă obligaţia de a face ceva legat de o decizie a CCR (...). Noi credem că există un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, în care preşedintele Iohannis va trebui să ia o decizie (...). Vedeţi, aici încep interpretările juridice şi n-aş vrea eu să intru în corul acestor interpretatori juridici”, a adăugat liderul senatorilor UDMR.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea "trebuie să fie o opţiune serioasă".

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader. De atunci, preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut niciun anunţ asupra vreunei decizii în acest sens, spunând doar că citeşte motivarea şi o analizează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici