UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 2012

UDMR are condiţii pentru susţinerea noului Guvern, pe care le va discuta marţi seară, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.

1772 afișări
Imaginea articolului UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 2012

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a apreciat că până la învestirea noului Guvern mai sunt o zi şi jumătate şi că până atunci este timp pentru semnarea protocolului.

Liderul UDMR a precizat că este vorba despre un protocol de funcţionare a coaliţiei guvernamentale pe anul 2012, convenit cu premierului desemnat.

Kelemen a explicat că acest protocol ar trebui să vizeze de la probleme de la infrastructură până la probleme legate de învăţământ, liderul UDMR referindu-se la Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş şi la Autostrada Transilvania.

Kelemen Hunor a spus că acestea sunt "chestiuni foarte, foarte punctuale" fără de care UDMR nu poate continua şi nu se poate asigura o stabilitate politică.

"Aceste chestiuni vor fi discutate cu colegii din coaliţie şi sunt convins că şi un astfel de protocol semnat va asigura o coerenţă în guvernare", a precizat el.

"Din cauză că nu se poate ajunge la alegeri anticipate, deşi noi la un moment dat am fi dorit, am stabilit că important este să continuăm cu anumite condiţii această guvernare şi să menţinem coaliţia", a mai spus liderul UDMR.

El a precizat, de asemenea, că Uniunea va solicita, printre aletele, creşterea salariilor şi pensiilor, dacă va exista creştere economică.

"Imediat după ce vom face analiza primului trimestru, vom solicita şi vom discuta şi mărirea salariilor şi pensiilor, dar doar după primul trimestru şi doar în condiţiile în care va exista această creştere economică, şi eu sunt convins că vom găsi resursele financiare şi resursele politice şi resursele în coaliţie pentru a merge în aceste condiţii mai departe", a arătat Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat că, din punctul de vedere al Uniunii, stabilitatea politică, stabilitatea economică în 2012, într-un an electoral cu alegeri locale şi alegeri parlamentare, sunt esenţiale şi că această stabilitate poate fi menţinută doar dacă există o guvernare responsabilă, care va asigura în condiţiile economice, financiare cunoscute creşterea nivelului de trai şi recuperarea pierderilor suferite de fiecare cetăţean.

"În programul de guvernare vor mai fi câteva propuneri, se lucrează în acest moment, şi dacă aceste propuneri vor fi acceptate şi dacă programul de guvernare va răspunde la cerinţele şi la solicitările UDMR, atunci sigur că decizia noastră va fi pusă în practică în seara aceasta şi vom înainta premierului desemnat şi lista membrilor Cabinetului şi vom face în aşa fel încât mâine să ajungă în Parlament", a spus Kelemen.

Liderii UDMR se reunesc, de la ora 18.00, într-o şedinţă, iar la ora 20.00 coaliţia se va întruni la Palatul Victoria, împreună cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, care urmează să prezinte lista membrilor Cabinetului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici