UDMR va prelua şefia Gărzii Financiare şi a Gărzii de Mediu - surse

Delegaţiile PDL şi UDMR au negociat, luni seară, împărţirea posturilor agenţiilor din subordinea statului, surse democrat -liberale declarând pentru MEDIAFAX, că UDMR va prelua Garda Financiară şi Garda de Mediu, Administraţia Naţionale "Apele Române" şi Oficiul pentru Minorităţi.

111 afișări
Imaginea articolului UDMR va prelua şefia Gărzii Financiare şi a Gărzii de Mediu - surse

UDMR va prelua şefia Gărzii Financiare şi a Gărzii de Mediu (Imagine: Mediafax Foto)

În urma negocierilor dintre PDL şi UDMR, agenţiile pe care le va prelua Uniunea sunt: Garda Financiară, Garda de Mediu, Administraţia Naţională "Apele Române" şi Oficiul pentru Minorităţi.

Un alt post vizat de UDMR este un aeroport dintre cele aflate în coordonarea statului, negocierile continuând între cele două partide, pentru a se stabili care dintre aeroporturi va fi condus de un membru al Uniunii.

Comisarul general al Gărzii Financiare este în prezent Sorin Florea. El a fost numit comisar general în aprilie 2009, anterior deţinând funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Financiare.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu este Silvian Ionescu.

Directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" este Neculai Olaru.

În prezent, Garda Naţională de Mediu este condusă de Silvian Ionescu, numit în funcţie în ianuarie 2009. Ionescu a mai ocupat această funcţie din aprilie 2005 până în aprilie 2007, când a fost şef al Gărzii de Mediu, cu rang de secretar de stat în Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor condus de colega sa de partid Sulfina Barbu.

Administraţia Naţională "Apele Române" este condusă de Neculai Olaru, numit în funcţie în octombrie 2009. Lider al filialei PDL Bacău, el l-a înlocuit atunci la conducerea Apelor Române pe social-democratul Vasile Pintilie, numit în funcţie în ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici