Udrea a prezentat un schimb de SMS-uri cu Ghiţă pe tema banilor daţi de Cocoş

Elena Udrea a prezentat, miercuri, la TVR, un schimb de SMS-uri cu Sebastian Ghiţă în care îi transmite acestuia că ştie despre faptul că "Dorin Cocoş i-a dat bani, la cerere”, în replică Ghiţă spunându-i că îi pare rău pentru ce i s-a întâmplat lui Cocoş, care "este un om bun".

3378 afișări
Imaginea articolului Udrea a prezentat un schimb de SMS-uri cu Ghiţă pe tema banilor daţi de Cocoş

Elena Udrea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Elena Udrea a afirmat că vineri, 19 decembrie, a avut o discuţie cu directorul SRI de la acea vreme, George Maior, în care i-a spus "cu subiect şi predicat” că „nu e în regulă că domnul Coldea şi-a făcut o ţintă din a se lupta cu ea şi că ştie ce urmăreşte”.

”După această discuţie, a doua zi, pe 20, domnul Sebastian Ghiță a transmis faptul că are acordul domnului Coldea să se ducă să îl viziteze pe Dorin Cocoş, că ar trebui să înţeleagă şi Dorin Cocoş că aşa a fost să fie, să fie arestat, că o să îl pună liber, dar nu de Crăciun, pentru că urma Crăciunul şi că, în orice caz, că se va duce să vorbească cu el. S-a şi dus, pe 19 ianuarie, cred, ce au discutat, nu mai ştiu. Cocoş nu mi-a spus ce au discutat, doar mi-a spus pe telefon că l-a vizitat Sebastian Ghiţă”, a afirmat Udrea  la TVR.

Elena Udrea a mai prezentat şi un schimb de SMS-uri dintre ea şi Sebastian Ghiţă, pe care le-a arătat la cameră. În mesajul transmis de ea scrie: ”Văd că eşti foarte preocupat de ceea ce, eventual, ar fi făcut Dorin. Eu nu ştiu dacă a greşit într-adevăr, dacă a încălcat sau nu legea. Dar îţi promit că încerc să aflu adevărul, inclusiv voi încerca să aflu dacă ţi-a dat bani şi ţie, la cerere....aşa cum am auzit prin oraş, sau nu şi este doar o bârfă... Evident că voi merge şi la RTV să vorbesc despre aceste lucruri după ce voi avea probe, ori măcar indicii...Sau chiar la DNA. Până atunci te asigur că eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns. Numai bine”, scrie Udrea în sms-ul către Ghiţă.

Răspunsul lui Sebastian Ghiţă este: ”Îmi pare rău pt Dorin şi ce i s-a întâmplat. E un om bun. Nu ştiu mereu ce se întîmplă la RTV. Nu e ok mes tău. Credeam că-mi dai mes de sărbători”.

Udrea a mai spus că ştie ”multe alte lucruri”, dar că nu ar vrea să aducă şi alţi oameni în discuţie.

”O voi spune în faţa procurorilor. Voi completa denunţul pe care l-am făcut, voi spune alte lucruri în faţa procurorilor”, a precizat ea, adăugând: ”Sunt oameni care au venit şi mi-au povestit lucruri grave. Eu mă gândesc că dacă tot am pornit această cruciadă, o pot duce şi singură. Poate au curaj, în faţa procurorilor, deşi cât curaj să aibă şi bieţii procurori, să îi faci o anchetă domnului Coldea”.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că fostul său soţ Dorin Cocoş i-a relatat că, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea, România TV

Udrea a relatat că, în contextul în care era în campanie şi se vehicula numele fostului ei soţ în dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a rugat-o să îi intermedieze o întâlnire cu şeful de atunci al SRI, George Maior şi cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunându-i totodată că nu doreşte să "îi apeleze direct" în situaţia dată.

Întrebată "cum adică să îi apeleze direct", Elena Udrea a declarat că nu ştie.

Întrebată apoi dacă fostul soţ avea "apel direct la Maior şi la Coldea", Elena Udrea a declarat: "Imediat o să revin şi o să vă spun. Că nu doreşte să îi apeleze direct pentru că, mă rog, aşa era situaţia, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea domnului Coldea. Eu vă declar exact ce mi-a spus".

Udrea a precizat că această discuţie avea loc în toamna anului trecut.

"Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV", a precizat ea, menţionând că aceast lucru s-a întâmplat "mai la inceputul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici