Udrea: Afirmaţia despre dictatura luminată, o glumă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, la videochat-ul ziarului "Gândul", că afirmaţia de miercuri referitoare la dictatura luminată a fost "o glumă", menţionând însă că de multe ori este nevoie de o mână forte, de o dictatură a legii.

38 afișări
Imaginea articolului Udrea: Afirmaţia despre dictatura luminată, o glumă

Udrea: Afirmaţia despre dictatura luminată, o glumă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Aseară am spus că este sub formă de glumă, dar vă spun că în calitate de reprezentant al Guvernului, de persoană care are o funcţie în stat în acest moment, de multe ori e nevoie de o mână forte, există un haos general, de foarte multe ori nu se respectă legea. Legile de multe ori sunt date în aşa fel încât să urmărească interese de grup, sau interese personale", a spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la B1Tv, râzând, în contextul unei discuţii despre încheierea unor contracte sau înţelegeri cu alte state în domeniul turismului, că "ţara asta are nevoie de o dictatură luminată".

Moderatorul a întrebat-o cum comentează afirmaţiile fostului şef al statului Ion Iliescu referitoare la "contractele mari de turism" care s-ar fi încheiat în 1989 cu URSS prin care turişti sovietici ar fi fost aduşi în România. Ministrul a răspuns că astfel de contracte nu mai sunt posibile acum, pentru că, spre deosebire de acele vremuri, piaţa de turism este liberă.

Moderatorul a insistat, râzând, spunând că dacă România "tot este o dictatură", atunci se poate vorbi la telefon cu autorităţile altei dictaturi pentru a se încheia contracte mari de turism. În acest context, tot râzând, Elena Udrea a spus: "Ţara asta are nevoie de o dictatură luminată, mai zic eu din când în când".

Fostul consilier de la Cotroceni a adăugat că o ţară cu care România ar putea avea o înţelegere la nivel de Guvern pentru turism este China. Udrea a menţionat că instituţia pe care o conduce colaborează cu MAE pentru uşurarea acordării vizelor turistice chinezilor. Potrivit ministrului, chinezii trebuie avuţi în vedere ca posibili turişti pentru că reprezintă o sursă importantă de venituri pentru furnizorii de servicii în turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici