Udrea ar pune la îndoială corectitudinea alegerilor dacă susţinătorii ei nu sunt pe liste

Elena Udrea spune că ar putea pune la îndoială corectitudinea alegerilor pentru şefia PDL, după ce, la întâlnirea de miercuri cu colegii din filiala Gorj, a fost informată că pe lista cu delegaţii care vor merge la Bucureşti se regăsesc doar susţinători ai lui Vasile Blaga, nu şi ai săi.

147 afișări
Imaginea articolului Udrea ar pune la îndoială corectitudinea alegerilor dacă susţinătorii ei nu sunt pe liste

Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Elena Udrea s-a întâlnit, miercuri, la Târgu Jiu, cu aproximativ 300 de membri ai PDL Gorj, în acelaşi loc în care, cu o săptămână în urmă, şi-a prezentat moţiunea şi Vasile Blaga.

Alături de Elena Udrea a fost prezent, printre alţii, şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

În timpul întâlnirii, mai mulţi membri ai PDL Gorj i s-au plâns Elenei Udrea că din delegaţia pe care filiala o va trimite la Convenţia Naţională din 23 martie fac parte doar susţinători ai lui Vasile Blaga.

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a luat microfonul şi le-a spus celor din sală că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în judeţul Mehedinţi, el nefiind inclus în delegaţia PDL Mehedinţi care va merge la Bucureşti, întrucât şi-a declarat public susţinerea pentru Elena Udrea.

Ulterior, alţi membri ai PDL Gorj, implicaţi în campaniile electorale din 2012 şi rămaşi simpli membri de partid după reorganizarea filialei de la începutul acestui an, când în fruntea organizaţiei a fost numit deputatul Ion Cupă, i s-au plâns Elenei Udrea că nu pot veni la Bucureşti să o voteze.

La sfârşitul întâlnirii, Elena Udrea a declarat, într-o conferinţă de presă, că există posibilitatea de a contesta corectitudinea alegerilor petru şefia PDL.

"Putem pune la îndoială corectitudinea alegerilor câtă vreme cei care au declarat susţinere pentru Elena Udrea sunt scoşi de pe listă deşi sunt primari de municipii. Eu sper să nu se ajungă până acolo şi listele să se corecteze în timp util", a precizat Udrea.

Ea a menţionat că miercuri, la ora 18.00, expiră termenul legal până la care orice membru al partidului poate contesta componenţa listelor cu delegaţii ce vor merge la Convenţia Naţională, precizând că numărul contestaţiilor este foarte mare în toată ţara şi că speră ca listele să fie refăcute pentru ca alegerile să fie corecte.

"Noi vrem o Convenţie organizată corect. Faptul că acum, pe ultima sută de metri, fie nu se dau listele la centru, fie nu se arată listele membrilor din organizaţie arată o încercare de a controla votul din 23 martie. Nu cred că face bine susţinătorilor domnului Blaga să genereze speculaţii pentru că noi vom lua atitudine public faţă de organizaţiile unde s-au încălcat regulile pentru întocmirea listelor de delegaţi", a declarat Udrea.

Ea a menţionat, în privinţa primarului Constantin Gherghe, că a discutat cu liderul interimar al PDL Mehedinţi şi că speră ca edilul să fie în delegaţia ce va reprezenta judeţul la Convenţia Naţională.

"Obligatoriu trebuie să fie pe listă, e primarul din Turnu Severin. E absurd! Eu sper să fie o scăpare, deşi nu poţi să scapi din vedere tocmai primarul din cel mai mare oraş din Mehedinţi. Nici nu avem foarte mulţi primari ca să-i tratăm în felul acesta. Eu mi-am dorit foarte mult ca la alegeri să vină în primul rând aleşii locali tocmai pentru că ei au în spate voturi şi reprezintă forţa partidului. Dacă se întâmplă să nu avem pe listă un primar de municipiu acesta este un lucru grav", a precizat Elena Udrea.

Primarul Constantin Gherghe a declarat corespondentului MEDIAFAX că el a contestat lista cu delegaţii PDL Mehedinţi şi că aşteaptă să fie inclus pe lista respectivă pentru a putea participa la Convenţia Naţională a partidului.

"Dacă se va reveni la normalitate înseamnă că a fost o greşeală, altfel e o chestie intenţionată. Am făcut contestaţie şi ar trebui să fiu reintrodus pe listă. Un primar de municipiu să uiţi să-l treci pe listă… vă las pe dumneavoastră să trageţi concluzia", a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici