Udrea: Când l-aţi văzut pe Blaga apărând public PDL sau susţinând vreo cauză a sa?

Elena Udrea declară, într-un interviu pentru "Gândul", că preşedintele partidului este mai ales cel care îl reprezintă în exterior, care are capacitatea de a media atât cu cei din afara partidului cât şi între proiectele politice membrilor săi şi înseamnă mai puţin să fii organizator.

419 afișări
Imaginea articolului Udrea: Când l-aţi văzut pe Blaga apărând public PDL sau susţinând vreo cauză a sa?

Udrea: Când l-aţi văzut pe Blaga apărând public PDL sau susţinând vreo cauză a sa? (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Udrea, candidat la funcţia de vicepreşedinte PDL, spune că actualul preşedinte al partidului "este un om care a fost validat electoral şi în administraţie".

Întrebată ce are Boc şi ce nu are în opinia sa Vasile Blaga pentru a fi şeful PDL, Udrea spune că "preşedintele partidului este mai ales cel care îl reprezintă în exterior, care are capacitatea de a media atât cu cei din afara partidului cât şi între proiectele politice proprii ale membrilor de partid, oameni cu personalităţi diferite".

"Mai puţin înseamnă să fii un bun organizator, ceea ce se spune despre Vasile Blaga", adaugă Udrea, precizând că pentru acest lucru este funcţia de secretar general al partidului.

"Preşedintele partidului trebuie să fie precum comandantul în luptă: cel care este în fruntea oastei o încurajează şi o entuziasmează prin exemplul personal. De câte ori l-aţi văzut pe Vasile Blaga în public, la televizor, apărându-şi partidul ori susţinând vreo cauză a PDL? Când l-aţi văzut luând poziţie faţă de atacurile adversarilor partidului sau polemizând cu vreunul dintre aceştia?", mai afirmă Elena Udrea pentru Gândul.

Ea precizează că nu îl votează pe Vasile Blaga ca preşedinte al PDL şi din cauză că "a fost recomandat" de Victor Ponta, dar şi din cauza prestaţiei celor două posturi de televiziune care atacă constant PDL şi pe Emil Boc, dar niciodată pe fostul ministru de Interne.

Întrebată de ce acum un an, în interiorul partidului, vota pentru demisia Guvernului Boc, iar acum este susţinătorul premierului Boc, Elena Udrea spune că "sunt două lucruri diferite". "Am fost de părere că Guvernul are nevoie de un nou început, de o echipă mai puţin asociată măsurilor nepopulare luate până acum la Palatul Victoria şi, deci, mai credibilă. Niciodată însă nu m-aţi auzit spunând că Emil Boc nu trebuie să mai fie preşedintele PDL", adaugă ea.

Întrebată dacă, după alegerile din PDL, nu ar fi oportun ca Emil Boc să îşi dea demisia pentru a face loc unei "echipe mai puţin asociată cu măsurile nepopulare", Elena Udrea spune că acţiunile politice majore se decid în funcţie de obiectivele pe care un partid le urmăreşte şi de contextul în care se găseşte la o anumită etapă. "Ceea ce la un anume moment putea fi potrivit scopului propus poate fi ulterior depăşit, inutil. Şi invers", a precizat ea.

Elena Udrea, preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, mai declară că nu doreşte să candideze în 2012 la Primăria Capitalei.

"Dar vreau ca PDL Bucureşti să redevină organizaţia etalon a partidului. De aici se dadea semnalul câştigării alegerilor în toată ţara, în 2000 şi 2004. Pentru a recâştiga încrederea bucureştenilor, este nevoie de implicare, de asumare şi realizare a unor proiecte importante pentru Capitală, în aşa fel încât să demonstrăm că suntem capabili să şi vrem să găsim soluţii la problemele tot mai complexe ale oraşului, ale locuitorilor lui. Legea Capitalei reprezintă cheia rezolvării majorităţii acestor probleme pentru că atinge cauza lor: o proastă organizare administrativă, depăşită şi ineficientă", declară Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici