Udrea: Dacă aş ajunge preşedinte, aş schimba Guvernul prin modificarea majorităţii parlamentare

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, la Adevărul Live, că ar schimba Guvernul dacă ar câştiga prezidenţialele, prin modificarea majorităţii parlamentare, precizând că nu ar apela la partide, ci la parlamentari care îşi caută un loc unde să se simtă confortabil cu proiectul lor personal.

875 afișări
Imaginea articolului Udrea: Dacă aş ajunge preşedinte, aş schimba Guvernul prin modificarea majorităţii parlamentare

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Referitor la faptul că liberalul Klaus Iohannis a spus că nu are nevoie de un acord de coabitare cu premierul, Udrea a precizat, miercuri, că afirmaţia arată că acesta va fi "un preşedinte care nu va reprezenta echipa care l-a propulsat acolo".

În schimb, Elena Udrea a declarat că nici ea nu va semna un acord de coabitare cu Victor Ponta, întrucât va schimba Guvernul, în eventualitatea câştigării prezidenţialelor.

"Nu, nu aş semna. Nu pentru că consider că trebuie să fiu în conflict cu un premier, ci pentru că mă gândesc pentru o nouă etapă. Nu la finalul mandatului, cum era preşedintele (Traian Băsescu - n.r.). Nu când Victor Ponta era pe cai mari. Victor Ponta înfrânt în alegeri nu mai are 60% în Parlament, să ai nevoie să semnezi cu el un acord de coabitare. Nu, dacă îl înving pe Victor Ponta - şi cred că îl voi învinge - în primul rând eu schimb Guvernul", a declarat preşedintele PMP.

Întrebată dacă o astfel de decizie nu ar crea instabilitate, Elena Udrea a spus: "Nici vorbă, majoritatea parlamentată se va schimba. Păi, mai stai doi ani cu un un Guvern atât de incompetent ca ăsta, cu un Guvern care a introdus ţara în recesiune, în continuu creşte taxele şi impozitele, promite tot felul de măsuri?".

În ceea ce priveşte modalitatea în care va modifica majoritatea parlamentară, Udrea a declarat că importantă este numirea în fruntea Guvernului a "unui om de bună credinţă".

"Vedem atunci. Depinde de majoritatea care se formează. Important este să pui un om de bună credinţă, un om care să vrea să facă lucruri, care să ştie să facă lucruri, să se înconjoare de oameni competenţi, nu cum s-a înconjurat domnul Victor Ponta numai de oameni din clientela lui de partid, şi în felul acesta să recuperezi în doi ani ce ai pierdut în trei ani aproape cu Victor Ponta. România nu-şi poate permite să-şi piardă doi ani cu acest Guvern şi cu acest prim-ministru. Dacă ajung preşedintele României, vom avea un Guvern cu adevărat competent imediat după instalarea la Cotroceni", a spus Udrea.

Întrebată dacă se gândeşte la PC sau UDMR pentru formarea unei noi majorităţi, Elena Udrea a afirmat că are în vedere "parlamentari". "Ei vor schimba majoritatea. Vedeţi ce se întâmplă acum. Parlamentarii oricum îşi un loc în care să se simtă ei confortabil cu proiectul lor personal. În momentul în care va veni un preşedinte nou, dar unul puternic şi care să vrea să schimbe majoritatea, va putea să o facă", a precizat liderul PMP.

Întrebată dacă acest lucru nu ar încuraja traseismul politic, Elena Udrea a recunoscut că acest fenomen "afectează calitatea actului politic", dar a precizat că "deocamdată legea asta există şi ea poate fi folosită pentru a schimba un guvern care face numai rău acestei ţări".

Elena Udrea este candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional, fiind doar un vot împotriva acestei candidaturi aparţinând europarlamentarului Cristian Preda. Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături. Ea a mai spus că este singura care îl poate bate pe Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici