Udrea: Dacă avea curaj să-şi spună opiniile, Hărdău ar fi aflat că vreau candidaţi ce aduc rezultate

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, spune că, dacă a fi avut curajul "civic şi politic" de a-i împărtăşi opiniile atunci când s-au întâlnit în Parlament, Mihail Hărdău ar fi aflat că ea doreşte să propună şi să susţină o echipă de candidaţi care aduce cele mai bune rezultate pentru partid.

491 afișări
Imaginea articolului Udrea: Dacă avea curaj să-şi spună opiniile, Hărdău ar fi aflat că vreau candidaţi ce aduc rezultate

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Udrea apreciază, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că senatorul PDL de Cluj Mihail Hărdău se informează despre bunul mers al organizaţiei PDL Bucureşti de la postul de televiziune Antena 3.

"Vreau să îl asigur pe dl. senator că mă voi găsi în continuare în prima linie a luptei electorale, tot aşa cum, cu «curaj, competenţă şi onoare», am luptat cu adversarii politici şi în perioada în care am fost «ministru direct implicat în procesul de reformă». Dacă ar fi avut, la rândul său, curajul «civic» şi «politic» de a-mi împărtăşi opiniile domniei sale ultima dată când ne-am întâlnit în Parlament, dl. Hărdău ar fi aflat că înţeleg, în calitate de preşedinte PDL Bucureşti, să propun şi să susţin o echipă de candidaţi care aduce cele mai bune rezultate pentru partid în capitală la alegerile locale şi la cele parlamentare", adaugă Udrea.

Elena Udrea îşi exprimă convingerea că, după ce a aflat punctul său de vedere asupra perspectivelor electorale ale PDL în Bucureşti, prim-vicepreşedintele PDL Cluj Napoca, senatorul Hărdău, "se poate concentra, în sfârşit, şi asupra problemelor din organizaţia în care are o importantă funcţie de conducere".

Senatorul PDL Mihail Hărdău afirmă că liderii PDL trebuie să se afle "în prima linie a luptei electorale", astfel că la alegerile locale din iunie preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, ar trebui să candideze la Primăria Capitalei, iar Emil Boc să candideze pentru un nou mandat de primar la Cluj.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, Hărdău, care este prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca, afirmă că liderii PDL, "prin exemplul lor mobilizator", trebuie să se găsească "în prima linie a luptei electorale", fiind vorba despre un moment al "curajului civic şi al curajului politic".

"Nu neapărat cel mai bine plasat candidat în sondaje este cel mai indicat să preia frâiele electorale la nivelul fiecărei organizaţii PDL pentru a continua un mesaj de competenţă, coerenţă şi fidelitate faţă de măsurile asumate de coaliţie. Este momentul ca liderii de partid, prin exemplul lor mobilizator, să se găsească în prima linie a luptei electorale. Este un moment al adevărului, un moment al curajului civic şi politic în egală măsură. Sub acest aspect, nu văd nicio problemă într-o eventuală revenire a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca şi mi se pare normal ca şi doamna Elena Udrea, lidera organizaţiei fanion a PDL, de departe cea mai reprezentativă persoană pentru organizaţia PDL Bucureşti, să candideze la funcţia de primar general al Capitalei", se arată în documentul citat.

Hărdău mai spune că îşi manifestă toată încrederea în capacitatea Elenei Udrea "de a răspunde nevoilor şi dorinţei electoratului din Capitală în calitate de fost ministru direct implicat în procesul de reformă asumat de România într-una din cele mai dificile etape ale crizei economice".

"Mi s-ar părea nefiresc să nu candideze. În caz contrar onorabil ar fi să cedeze oficial luptătorului Silviu Prigoană, dacă dânsul va fi candidatul, funcţia de lider al organizaţiei PDL Bucureşti. În aceste momente delicate, dificile pentru un partid responsabil cum s-a dovedit PDL, este nevoie de curaj, competenţă, dar şi onoare. Dacă Elena Udrea va candida totuşi la funcţia de primar general al Capitalei, va beneficia de întregul sprijin politic al organizaţiei municipale PDL Cluj-Napoca indiferent de momentul pe care îl va alege pentru a-şi anunţa candidatura", a mai arătat Mihail Hărdău.

Senatorul PDL a subliniat că un exemplu similar l-a dat actualul preşedinte Traian Băsescu, care s-a înscris în ultima zi în cursa pentru Primăria Capitalei în alegerile din 2000, "demonstrând în turul doi o mobilizare exemplară cu 50,69 la sută din voturile electoratului”.

"Insist asupra performanţei deputatului Emil Boc, care l-a dislocat după 12 ani pe Gheorghe Funar şi l-a învins pe Ioan Rus la alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca”, a mai subliniat Mihail Hărdău.

Neculai Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii susţinuţi de PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei, candidatul pentru Primăria Generală urmând a fi stabilit până la 15 martie au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, pentru sectoarele 1 şi 5 se aşteaptă rezultatele sondajelor. "Un sondaj a fost făcut pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei, iar în acesta a ieşit pe primele locuri Silviu Prigoană, dar urmează să fie făcut un alt sondaj, astfel încât până la 15 martie să fie stabiliţi toţi candidaţii", au detaliat sursele citate.

PDL a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector, numele lor urmând să fie anunţate printr-o "strategie potrivită", partidul având şanse să mai câştige cel puţin o primărie pe lângă cele două pe care le deţine în prezent, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele PDL Elena Udrea.

"Ne-am fixat candidaţii la toate sectoarele, la Bucureşti. O să-i anunţăm în perioada următoare, cu o strategie potrivită. Suntem la finalul evaluării şi sunt convinsă că PDL la Bucureşti va face o surpriză frumoasă, pentru că nu doar avem în acest moment două sectoare în care deţinem primăria, dar avem mari şanse să mai câştigăm cel puţin un sector", a declarat vicepreşedintele PDL.

Udrea nu a dat nume, explicând că este vorba despre o strategie de lansare a candidaţilor prin intermediul căreia aceştia vor deveni cunoscuţi, dar a precizat că este vorba despre persoane care "sunt din organizaţia de Bucureşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici