Udrea: Decât să construim bazine de înot în comune mai bine reabilităm drumuri anul acesta

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat luni, după întâlnirea cu deputaţii PDL, că bugetul instituţiei pe care o conduce este mai mic cu 31%, astfel că decât să se construiască bazine de înot în comune mai bine se reabilitează drumuri anul acesta.

98 afișări
Imaginea articolului Udrea: Decât să construim bazine de înot în comune mai bine reabilităm drumuri anul acesta

Udrea: Decât să construim bazine de înot în comune mai bine reabilităm drumuri anul acesta (Imagine: Mediafax Foto)

Udrea a anunţat că a stabilit o procedură, pentru că parlamentarii au de dat socoteală în faţa electoratului şi au venit să întrebe cum se derulează investiţiile ministerului în colegiile lor.

"Pentru ca comunicarea să fie mai uşoară am stabilit ca fiecare judeţ să vină la Minister să discutăm investiţiile în derulare şi posibilitatea de a derula proiecte noi după ce merg acasă şi îşi fac o analiză la nivelul colegiului şi al judeţului. Fiind atât de multe programe şi încercând o investiţie echilibrată în fiecare judeţ, am convenit această strategie. Am decis să avem o ordine a priorităţilor. Într-un an în care bugetul ministerului este mai mic cu 31%, nu putem să nu avem o listă de priorităţi. Înainte de construi bazine de înot în comune, mai bine reabilităm drumuri în anul acesta", a explicat ministrul Dezvoltării.

Ea a mai spus că a avut o discuţie cu deputaţii PDL legată de alocări pe anii trecuţi "Parlamentarii noştri au fost totuşi nemulţumiţi că, în anii precedenţi, alocările s-au făcut mai mult către primăriile PSD şi PNL. I-am asigurat că alocările din acest moment se fac pe principiul alocării proiectelor, principiu cu care au fost în totalitate de acord", a spus Udrea.

Potrivit ministrului Dezvoltării, prioritatea este a aloca fonduri şi a construi drumuri, după aceasta urmând reţelele de apă, căminele culturale, mai apoi bazinele de înot sau patinoarele.

Elena Udrea a mai spus că la minister sunt întâlniri cu parlamentarii din toate partidele, fără apartenenţă politică. "Dacă mă vor invita şi ceilalţi, n-am nicio problemă să merg", a mai spus ministrul Dezvoltării.

Grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor are întâlniri în fiecare zi de luni cu unul dintre miniştrii partidului, pentru ca deputaţii să afle strategia Guvernului şi să pună întrebări legate de problemele din domeniul respectiv.

Săptămâna trecută, grupul parlamentar al PDL s-a întâlnit cu ministrul Sebastian Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici