Udrea: În politică, indecizia e un păcat capital. După Congresul UDMR PDL trebuie să ia o decizie tranşantă

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine, într-o postare pe blogul său, că în politică "indecizia e un păcat capital", ea subliniind că este necesar ca, după Congresul UDMR, programat la sfârşitul acestei săptămâni, PDL să ia "o decizie tranşantă" pentru recâştigarea încrederii românilor.

27 afișări
Imaginea articolului Udrea: În politică, indecizia e un păcat capital. După Congresul UDMR PDL trebuie să ia o decizie tranşantă

Udrea: În politică, indecizia e un păcat capital. După Congresul UDMR PDL trebuie să ia o decizie tranşantă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Conform Elenei Udrea, criza economică pe care a traversat-o România a forţat Guvernul şi majoritatea parlamentară să iasă din logica soluţiilor minimale, care evitau problemele de fond. "Nu am mai operat cu jumătăţi de măsură şi am atacat frontal problemele dezechilibrului bugetar. Singura cale de ieşire din criză era şi încă este reforma", adaugă ea.

Ministrul Dezvoltării susţine că, dintr-o asemenea perspectivă, Guvernul Boc şi-a făcut datoria şi că niciodată în istoria postdecembristă a României un prim-ministru şi echipa sa nu au dat dovadă de atâta hotărâre în a reforma statul. "Şi asta împotriva unei opoziţii parcă mai populiste ca niciodată şi a unei prese dominate de grupuri de interese economice. Pentru asta, îţi trebuie şi curaj politic, şi spirit de sacrificiu", scrie Udrea.

Elena Udrea menţionează că, paradoxal, efectele sunt de semn contrar: economia s-a echilibrat, dar Guvernul are o cotă de încredere scăzută.

"Or, România are acum nevoie, mai mult ca niciodată, de încredere. Este ingredientul principal în relansarea economică şi în schimbarea tonusului societăţii în ansamblu. Trebuie să redevenim optimişti în privinţa capacităţii noastre de a creşte economic în perioada următoare. Sunt sigură că, odată ce această încredere va fi restabilită, procesul dezvoltării României va fi sustenabil pe o perioadă îndelungată. Nu vom mai fi dependenţi de bule speculative sau de creşteri nesustenabile ale consumului", adaugă ministrul Dezvoltării.

Udrea susţine că, pentru aceasta, prioritatea Executivului trebuie să fie investiţiile, crearea a cât mai multor locuri de muncă, astfel încât să scadă presiunea pe Bugetul Asigurărilor Sociale. Ea susţine şi antrenarea sectoarelor economice încă în dificultate, iar construcţiile pot reprezenta un motor important, precum şi dezvoltarea infrastructurii şi crearea cadrului propice unor investiţii private semnificative.

"Avem, deci, nevoie de soluţii pentru a recredibiliza Guvernul. Iar timpul este factorul determinant. Niciunul dintre partidele componente ale majorităţii guvernamentale nu-şi poate permite luxul unei pasivităţi decizionale. În cazul PDL, procesul de recâştigare a încrederii românilor trebuie să înceapă cât mai curând. Presiunea competiţiilor interne, atât în PDL, cât şi în UDMR, este mare. Scopul final este însă mult mai important", susţine Elena Udrea.

Ea menţionează că sunt mai multe variante la îndemână, fiecare cu avantaje şi dezavantaje, care trebuie cântărite atent.

"Această opinie a mea a fost greşit interpretată de presă ca fiind asumarea uneia dintre variante. Adevărul este că nu aş putea spune acum dacă e mai bine sau nu să păstrăm actuala formulă guvernamentală. Pot spune însă că trebuie stabilită o strategie internă clară şi apoi să ne ţinem de ea. În politică, indecizia e un păcat capital. Iar eu spun că, după Congresul UDMR, PDL trebuie să ia o decizie tranşantă. Odată stabilită strategia, toţi trebuie să ne ţinem de ea. Nu există strategii individuale, ci doar un obiectiv comun: recâştigarea încrederii românilor", susţine Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici