Udrea, la Miercurea Ciuc: Poate ar fi o soluţie să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la Miercurea Ciuc, că autorităţile locale au făcut eforturi deosebite şi au reuşit să acceseze foarte multe fonduri europene, afirmând că, văzând rezultatele, "poate ar fi o soluţie" să candideze în Ţinutul Secuiesc.

91 afișări
Imaginea articolului Udrea, la Miercurea Ciuc: Poate ar fi o soluţie să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Văzând cât de mult suflet am pus şi câte lucruri s-au făcut aici fie că este vorba de drumuri, apă sau canalizare, reabilitare termică, locuinţe ANL, chiar aşa cu Guvernul ăsta, care nu a avut foarte mulţi bani din cauză că am ajuns în timp de criză la conducerea ministerului, ba bazin de înot, ba pationar la Cârţa, m-am gândit că poate ar fi o soluţie, dragi colegi, să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc, şi uitaţi că în felul acesta poate trecem şi peste un complex, că dacă aş fi fost aici, mai aproape de toate aceste proiecte, atunci probabil ar fi mai bună şi colaborarea noastră şi nu vor mai fi niciun fel de discuţii în ceea ce priveşte ce se întâmplă în judeţele Covasna şi Harghita", a declarat Elena Udrea.

Udrea a afirmat că ziua de azi a fost una fericită pentru ea întrucât a constatat că proiectele începute în urmă cu doi ani sunt aproape de finalizare, spunând că este o bucurie să vadă cum se transformă localităţile din Harghita sub ochii locuitorilor precum şi de la o vizită la alta.

Ea a spus că şansa României se află în turism şi în agricultură şi că în Harghita autorităţile au posibilitatea să se folosească din plin de aceste resurse pe care trebuie să le exploateze.

Udrea le-a mulţumit autorităţilor pentru că au reuşit să aibă o strategie unitară de dezvoltare a judeţului Harghita şi pentru cele mai multe proiecte depuse pentru accesarea de fonduri europene, afirmând despre preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, că el a mai solicitat şi alţi bani de la minister.

"I-am dat o mână domnului preşedinte (preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba - n.r.), mi-a luat-o şi pe stânga şi mi-a cerut şi alţi bani, dar mă bucur pentru că asta înseamnă că aici se lucrează", a spus Udrea.

Udrea a semnat, joi, contracte de finanţare din fonduri europene în valoare de peste 13,3 milioane de lei, două în municipiul Topliţa şi trei la Miercurea Ciuc.

Proiectele de la Topliţa a căror valoare totală se ridică la 7,75 de milioane de lei vizează întărirea siguranţei publice prin instalarea a 60 de camere de supraveghere în municipiu şi modernizarea unei centrale termice şi refuncţionalizarea în centru social integrat.

Ambele proiecte au fost depuse prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, Dezvoltarea şi sprijinirea durabilă a oraşelor.

Celelalte trei contracte cu finanţare europeană semnate la Miercurea Ciuc vizează modernizarea parcului central din municipiu, proiect în valoare de 4,2 milioane de lei, depus de Primărie, promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare creşterii atractivităţii judeţului Harghita, în valoare de peste 800.000 de lei, precum şi promovarea festivalului de muzică veche, proiect în valoare de peste 600.000 de lei, ultimele două proiecte fiind depuse de CJ Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici