Udrea: Marţi se înscrie Partidul Mişcarea Populară; Eugen Tomac confirmă că va coordona activitatea partidului

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat că, din ceea ce ştie ea, marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, precizând că, din câte a reţinut, preşedinte interimar va fi Eugen Tomac.

840 afișări
Imaginea articolului Udrea: Marţi se înscrie Partidul Mişcarea Populară; Eugen Tomac confirmă că va coordona activitatea partidului

Elena Udrea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UPDATE Eugen Tomac confirmă că va coordona activitatea Partidului Mişcarea Populară

Eugen Tomac confirmă, pentru MEDIAFAX, că va coordona, până la primul congres, activitatea Partidului Mişcarea Populară, formaţiune care va fi înscrisă marţi.

"Confirm că mâine (marţi - n.r.) are loc înscrierea Mişcării Populare. Există o echipă de membri fondatori, printre care mă număr şi eu, şi până la primul Congres al Mişcării Populare, îi voi coordona activitatea", a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că, din ceea ce ştie ea, marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, precizând că, din câte a reţinut, preşedinte interimar va fi Eugen Tomac.

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.

"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.

Întrebat care este acest "proiect politic nou", Tomac a răspuns că este vorba despre Mişcarea Populară.

UPDATE Întrebată, într-un interviu pentru Adevărul, de ce se întârzie înscrierea partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea a răspuns: "Mâine se duc, am înţeles, cu înscrierea".

Întrebată dacă ştie cine va fi preşedinte interimar, deputatul PDL a răspuns: "Nu, dar parcă am reţinut eu, cred că Eugen Tomac".

"Mi-e greu aici, chiar să nu fac o gafă, dar faptul că cel care a luat cel mai mare scor în alegeri pentru PDL, Eugen Tomac, un tânăr foarte iubit şi în Moldova, proiectul politic de suflet al preşedintelui, vine şi intră în conducerea partidului, poate chiar pe prima funcţie, este un semnal că Mişcarea Populară vrea să vină cu oameni noi, oameni tineri, care nu au fost târâţi prin mocirla bătăliilor politice", a spus Udrea.

Ea a mai spus că nu vede proiectul Mişcării Populare separat de cel al unificării dreptei şi nici în opoziţie cu PDL.

Udrea a apreciat că singurul care poate să aducă la aceeaşi masă toţi actorii politici de dreapta este Traian Băsescu.

"Eu cred că un proiect care să reprezinte unificarea dreptei este atât de important şi pentru preşedinte. Practic ar fi moştenirea politică pe care o lasă Traian Băsescu, astfel încât ar merita să încerce pentru acest proiect să treacă peste nemulţumirea pe care o are (faţă de PDL - n.r.)", a mai spus Udrea.

La scurt timp după apariţia interviului, Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, printr-un comunicat, că marţi organizează o conferinţă de presă referitoare la lansarea partidului cu acelaşi nume.

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.

"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.

Întrebat care este acest "proiect politic nou", Tomac a răspuns că este vorba despre Mişcarea Populară.

Eugen Tomac este deputat pentru Diaspora, fiind unul dintre cei doi parlamentari PDL care şi-au câştigat colegiul la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici