Udrea: Nu PDL e principalul subiect când vine vorba de corupţie. Nu e un partid de sfinţi

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, consideră că PDL nu este un partid "de sfinţi", fiind de părere şi că ar trebui introduse criterii de selecţie a membrilor astfel încât să nu fie promovaţi oameni asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, relatează "Gândul".

30 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu PDL e principalul subiect când vine vorba de corupţie. Nu e un partid de sfinţi

Udrea: Nu PDL e principalul subiect când vine vorba de corupţie. Nu e un partid de sfinţi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu PDL este principalul subiect atunci când vine vorba de corupţie. PDL nu este un partid de oameni perfecţi, de sfinţi. Partidul a crescut mult în ultimii ani. Sunt şi oameni care fac greşeli. Ar trebui introduse criterii de selectare, promovare a membrilor de partid pentru a nu ajunge pe funcţii oameni asupra cărora planează suspiciuni de corupţie. Însă o simplă suspiciune nu este suficient ca cineva să fie acuzat de corupţie", a declarat Elena Udrea pentru "Gândul", comentând declaraţiile preşedintelui Băsescu privind corupţia din PDL.

Ea a mai arătat că problema corupţiei nu este una întâlnită doar în politică. "Corupţia este una dintre problemele pe care le avem în România, motiv pentru care avem şi MCV (mecanismul de cooperare şi verificare - n. red.) pe justiţie", a mai spus Udrea, citată de "Gândul".

În ce priveşte votul dat de PDL în cazul Ridzi în Camera Deputaţilor, Udrea a spus că nu cunoaşte care au fost argumentele care au stat la baza votului, însă "este bine totdeauna să laşi justiţia să îşi facă treaba, tocmai pentru a nu crea suspiciuni".

La rândul ei, democrat-liberala Carmen Axenie, membru în Comisia juridică, a afirmat, pentru "Gândul", că votul pe care l-a dat a fost unul "juridic, nu politic". "Sunt de acord cu Traian Băsescu, moral are perfectă dreptate. Din punct de vedere juridic, eu am votat corect" , a spus Axenie.

Colegul său de partid, Mihail Boldea, membru şi el în Comisia juridică, a spus, pentru "Gândul", că "şeful statului are dreptate din punct de vedere politic". La votul din plen, Boldea a declarat că se va abţine.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că, dacă PDL nu revine cu fapte la ceea ce susţinea când era în opoziţie pe tema anticorupţiei, atunci îşi diminuează şansele de a mai fi un partid important pe eşicherul politic.

"Dacă nu revine cu fapte la ceea ce susţinea când era în opoziţie, PDL-ul îşi diminuează şansele de a mai fi partid important pe eşicherul politic. Sunt convins că va recupera în 2011 şi 2012 ceea ce a pierdut ca urmare a măsurilor anticriză. Dar dacă nu va reveni şi la discurs, şi la acţiune anticorupţie în interiorul său, nu va reatinge cifrele la care ar merita să revină, pentru că este partidul care şi-a asumat tractarea acestei ţări prin criză şi va avea succes - ţara a evitat derapajul, va începe să crească", a spus şeful statului.

Preşedintele a declarat, miercuri, că decizia din Comisia juridică a Camerei în cazul Ridzi este inadmisibilă din punctul de vedere al PDL, menţionând că speră ca plenul să fie "mai înţelept".

Băsescu a spus, la TVR, că decizia este inadmisibilă din punctul de vedere al PDL, pentru că nu poţi critica faptul că Parlamentul îl protejează pe Adrian Năstase şi, în acelaşi timp, să nu permiţi anchetarea unui fost ministru din propria tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici