Udrea: Pe vremea lui Ceauşescu s-au construit staţiuni montane, este un lucru bun

Liderul PMP Elena Udrea a declarat, miercuri, la Gândul live, că este foarte bine că pe vremea lui Nicolae Ceauşescu s-au construit staţiuni montane, menţionând că îşi doreşte ca astfel de staţiuni să mai fie construite şi că asta nu are legătură cu aspectele pentru care comunismul a fost condamnat.

543 afișări
Imaginea articolului Udrea: Pe vremea lui Ceauşescu s-au construit staţiuni montane, este un lucru bun

Elena Udrea (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

"Telegondolele înseamnă că cineva, după Ceauşescu, în sfârşit a venit cineva care a înţeles că România are munţi, că în România pot să se dezvolte staţiuni de schi şi a început să se construiască în sensul acesta", a afirmat Udrea, întrebată de telegondolele construite în timpul în care ea era ministru al Turismului.

Ea a spus că nu are complexul comunismului, pentru că era prea mică, dar îşi aduce aminte că se trăia rău, că nu a văzut pepsi până la 14 ani şi că familia sa stătea la cozi zile întregi pentru o bucată de carne.

"Deci povestea asta cu Ceauşescu aş privi-o extrem de obiectiv. Obiectiv este că în vremea lui Ceuşescu s-au construit staţiuni montane, s-au contruit şi staţiunile de pe litoral. Au fost multe alte rele care s-au întâmplat, dar pentru asta regimul comunist a fost condamnat şi sper că niciodată în România nu se va mai întâmplat un regim totalitar. Spun acum că este foarte bine că s-au construit staţiuni montane şi că a construit drumuri în România, iau lucrurile bune care s-au întâmplat şi care înseamnă mai bine decât au făcut victoriile roşii ale PSD, care au distrus industria românescă. Îmi amintesc că am învăţat la şcoală pe vremea lui Ceauşescu câte industrii avea România: în fiecare judeţ erau semnele acelea care arătau industria minieră, industria textilă, industria energetică, industria chimică, nu era judeţ să nu aibă platformă industrială. După guvernările PSD, că au fost FSN, PDSR, PSD, nu mai există nimic, totul s-a vândut la fier vechi", a adăugat Udrea la Gândul Live.

Ea a spus că nu are nicio legătură faptul că au fost construite staţiuni montane cu regimul nedemocratic. "Nu puteţi să spuneţi că pentru că a fost un regim nedemocratic care a oprimat populaţia şi a făcut atât de mult rău, nu este bine că avem staţiuni montane, nu le amestecaţi, nu au nicio legătură. Faptul că am avut staţiuni montane, faptul că s-a construit în România este un lucru bun, că asta a fost cu costurile unui regim nedemocratic şi care a ţinut România din punctul de vedere al democraţiei şi a întors România cu zeci de ani în timp este altceva şi pentru asta a fost condamnat regimnul comunist. Eu vă spusn că da, este un lucru bun că s-au construit staţiuni montane în România, o spun ca fost ministru al Turismului, care îşi doreşte să mai vină cineva care să construiască staţiuni montane în România", a arătat Udrea.

"Eu sunt dintr-o familie modestă, care stătea la cozi cu zilele să cumpere o bucată de carne, nu-mi vorbiţi mie de regimul Ceauşescu în felul acesta, că nu aţi găsit persoana, poate că alţii sunt din familii nomenclaturiste care pe vremea aceea aveu un minim de avantaj. Pe vremea aceea, copil fiind, uram cel mai tare atmosfera din casă când nu exista nimic, nimic de mâncare", a adăugat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici