Video Udrea: Prezenţa mai mare la vot se datorează PMP. Facem apel la unirea opoziţiei - VIDEO

Deputatul Elena Udrea a declarat că PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut în campanie şi este formaţiunea căreia i se datorează prezenţa mai mare la urne şi a făcut apel pentru unirea opoziţiei pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

455 afișări

”Suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie”, a declarat Udrea.

Ea a susţinut, de asemenea, că sporirea numărului celor care au votat se datorează PMP.

„Pentru PMP este o victorie rezultatul pe care am reuşit să-l obţinem, ne-am atins primul obiectiv, de a intra în PE, ceea ce este extraordinar pentru un partid care s-a înfiinţat acum 3 luni de zile. Suntem un partid cu 80% oameni noi, care îşi construieşte acum structurile şi suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie. Dacă prezentţa la vot a fost mai mare decât la alegerile din 2009, evident că creşterea se datorează campaniei făcute de PMP”, a afirmat Udrea.

Pe de altă parte, Elena Udrea a făcut apel la unificarea dreptei.

”E nevoie stringentă să ne unim în jurul unui proiect care să dea putere opoziţiei la PSD pentru a câştiga prezidenţialele”, a afirmat Udrea.

Ea a spus că PMP a dorit să arate că poate trece un test electoral şi că în 2016 îşi propune să obţină 30%.

Întrebată dacă Traian Băsescu a fost dezamăgit de scorul PMP deoarece dorea un scor cu două cifre, Udrea a spus că PMP aşteaptă numărătoarea finală a voturilor, adăugând că în oricare sondaj PMP trece de 7% şi ajunge până la 12%.”Faptul că sondajele arată o mai mare simpatie faţă de votul de azi este un lucru pe care l-am anticipat, dar totul depinde de prezenţa la vot, de structurile din teritoriu, de modul în care se exercită votul şi aţi văzut că, de regulă, au avut un vot mai puternic acolo unde primarii au avut influenţă şi au scos oamenii la vot. PMP foloseşte pentru mobilizarea oamenilor mesajele pe care le avem, lista, şi nu metodele brevetate ale partidelor de 20 de ani”, a spus Udrea.

Ea a estimat că scorul final se va modifica „în sus” faţă de exit-poll deoarece PMP are o cifră minimă de 6-7% şi una maximă de 11-12%.

Elena Udrea a mai declarat că dezbinarea partidelor de centru-dreapta a dus la întărirea PSD şi este nevoie ca dreapta să se strângă într-un singur proiect pentru câştigarea prezidenţiale din noiembrie, arătând, însă, că PMP nu are o propunere pentru candidatul comun.

„Cerem partidelor de centru-dreapta să găsească momentul cât mai curând pentru o discuţie care să ne aşeze la aceeaşi masă pentru un singur proiect: câştigarea alegerilor prezidenţiale. Mergând dezbinaţi riscăm să se întâmple în toamnă ceea ce s-a întâmplat acum”, a afirmat Udrea, care a adăugat că aceasta este o invitaţie adresată liderilor partidelor de centru-dreapta.

Ea a spus că PMP nu are nicio propunere pentru candidatura la prezidenţiale din partea partidelor de centru-dreapta şi că acest candidat poate fi unul dintre cei anunţaţi sau unul nou care are şanse să-l învingă pe Victor Ponta.

Întrebată dacă este de părere că prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu are şanse să fie candidatul partidelor de centru-dreapta, Udrea a răspuns: ”Dumeavoastră credeţi? O să vedem după aceste alegeri fiecare cum se reevaluează şi dacă îşi dă singur şanse”.

Udrea a făcut aceste declaraţii avându-i alături pe Cristian Preda, Ruxandra Dragomir, Eugen Tomac şi alţi lideri ai PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici