Udrea: Probabil că Elena Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, a prins un mesaj greşit

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că este posibil ca Elenei Băsescu, întrucât a fost "mai departe de partid în ultima perioadă", să i se fi transmis "un mesaj greşit", care a dus la o neînţelegere.

1085 afișări
Imaginea articolului Udrea: Probabil că Elena Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, a prins un mesaj greşit

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea a răspuns astfel, într-o emisiune a postului B1 TV, la o întrebare referitoare la faptul că Elena Băsescu a scris pe Facebook că organizaţiile PMP din teritoriu au probleme în a strânge semnături pentru susţinerea candidatului PMP la prezidenţiale Cristian Diaconescu din cauza liderului formaţiunii.

"Părerea mea este că, probabil că din faptul că doamna Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, nu a fost prezentă la şedinţele noastre, probabil că a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greşit şi de aici neînţelegerea", a spus Elena Udrea.

Ea a arătat că "supărarea" a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a explicat Elena Udrea.

Ea a arătat că Diaconescu este candidatul PMP la prezidenţiale şi că ea a fost cea care a propus "soluţia Cristian Diconescu".

Udrea a mai fost întrebată dacă a vorbit la telefon cu Elena Băsescu.

"Am comunicat, nu cred că acesta este subiectul şi relaţia mea cu Elena Băsescu. Dacă oricine ar fi spus asta şi nu cineva care poartă numele Băsescu nu conta", a arătat Udrea.

Întrebată despre eventualitatea ca Elena Băsescu să fi transmis de fapt un mesaj al tatălui său, Traian Băsescu, prin postarea pe Facebook, Elena Udrea a arătat că ar trebui să se facă distincţie între ceea ce spune preşedintele Băsescu şi ce spune fiica acestuia.

"Eu am să vă rog să faceţi o distincţie între ce poate să spună preşedintele Traian Băsescu şi dânsul poate să spună oricând ce doreşte să spună şi ce spune Elena Băsescu. Elena Băsescu este o altă persoană, chiar dacă este fiica preşedintelui. Doi la mână, din respect faţă de tatăl ei, de preşedintele Traian Băsescu, nu o să comentez aspectul acesta", a spus Elena Udrea.

Ea mai spus că nu se pune problema ca Elena Băsescu să fie exclusă din PMP.

"Doamne fereşte! Relaţia mea cu Elena Băsescu este o relaţie de 10 ani. Nu se pune problema", a precizat Udrea, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Elena Udrea a mai spus că "tehnic" este posibil să se renunţe la candidatul PMP, dar a precizat că "deocamdată" PMP are un candidat şi acesta este Cristian Diaconescu.

Ea a vorbit şi despre candidatura Monicăi Macovei ca independent la prezidenţiale, arătând că electoratul "băsist" este tentat o parte din acesta să meargă cu Macovei.

"Electoratul băsist e tentat, o parte din el, să meargă cu doamna Monica Macovei, acest electorat va vedea că domnul Traian Băsescu nu o susţine pe Monica Macovei, ci pe Cristian Diaconescu", a adăugat Elena Udrea, care a precizat că în continuare principalul actor politic în această campanie electorală este preşedintele Traian Băsescu, care nu mai candidează, dar că toţi ceilalţi se raportează la acesta pentru a obţine "vizibilitate" sau electorat.

De asemenea, Udrea a spus că, pe măsură ce PMP va avea o analiză mai precisă faţă de situaţia actuală, va şti ce poate să vorbească şi cu Traian Băsescu.

Elena Băsescu a scris, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că organizaţiile PMP au "probleme" în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au «probleme» în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scria Elena Băsescu într-o postare de marţi seară pe pagina sa de Facebook.

În continuarea acestui mesaj, ea face o trimitere la o informaţie de presă în care se arată că membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie şi că, potrivit unei declaraţii a preşedintelui organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, Diaconescu ar avea probleme în strângerea de semnături, până în prezent reuşind să adune doar 7.000, pentru înscrierea în competiţia electorală fiind necesare 200.000 de semnături.

Candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfârşitul lunii iulie, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a semnat la prima poziţie pe lista de susţinători ai candidaturii sale în alegerile prezidenţiale, adăugând că momentul a avut loc în timpul unei întâlniri "de rutină" cu şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici