Udrea propune PDL Bucureşti ca partidul să meargă cu candidaţi proprii la Capitală

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la intrarea în sediul PDL Bucureşti, că va propune Biroului Permanent al organizaţiei ca partidul să se prezinte în alegerile locale de la Capitală pe liste proprii şi cu candidaţi proprii.

225 afișări
Imaginea articolului Udrea propune PDL Bucureşti ca partidul să meargă cu candidaţi proprii la Capitală

Udrea propune PDL Bucureşti ca partidul să meargă cu candidaţi proprii la Capitală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat că se prezintă la Biroul Permanent al PDL Bucureşti cu propunerea ca formaţiunea "să meargă pe liste proprii şi cu candidaţi proprii".

Liderii PDL Bucureşti s-au reunit, sâmbătă la prânz, în şedinţa Biroului Permanent al organizaţiei.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a convocat şedinţa, tema discuţiilor fiind legată de stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale din 10 iunie.

Liderii PDL Bucureşti s-au reunit în şedinţă şi vineri seară, pe aceeaşi temă.

Semnarea protocolului între PDL, UNPR, PNŢCD şi PER pentru înfiinţarea în Capitală a "Mişcării pentru Noul Bucureşti", eveniment programat pentru sâmbătă, a fost amânată până la o dată care urmează a fi anunţată.

PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4 la alegerile din 10 iunie, numele său fiind luat în calcul de către democrat-liberali şi pentru Primăria Capitalei, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Conform surselor citate, PDL i-a propus europarlamentarului Cristian Preda să candideze la Primăria Sectorului 4, în contextul în care actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renunţat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat şi a anunţat că va candida din partea USL.

În plus, democrat-liberalii iau în calcul şi o candidatură a lui Cristian Preda la Primăria Generală a Capitalei, au precizat aceleaşi surse, care au susţinut că decizia urmează să fie luată în scurt timp.

Liderul UNPR Neculai Onţanu afirmă, pe de altă parte, că sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL pentru Bucureşti, el acuzând că în declaraţiile liderilor PDL sunt "bâlbâieli şi indecizie", iar PDL este un partid care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.

"Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL", se arată într-un comunicat semnat de Onţanu şi remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, pe tema posibilităţii încheierii unui acord de colaborare între UNPR şi PDL la nivel de Bucureşti.

Potrivit primarului Sectorului 2, există "dificultăţi ideologice": "UNPR este un partid de centru –stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile salem a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici".

De asemenea, Onţanu afirmă că există şi "dificultăţi politice" legate de negocierile cu PDL.

"În discuţiile pe care le-am avut în calitatea de şef al unei delegaţii a UNPR cu reprezentanţii PDL (Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, Anca Boagiu şi alţi lideri importanţi ai acestui partid), noi am condiţionat încheierea unor acorduri de colaborare, de îndeplinirea a trei condiţii importante: 1. Revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%; 2. Aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii şi salarii; 3. Existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide", scrie Onţanu.

El afirmă că în declaraţiile liderilor PDL există "bâlbâieli, indecizie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici