Udrea respinge ancheta Comisiei în actuala formulă

Ministrul Turismului Elena Udrea a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de anchetă în cazul său, o sesizare în care apreciază că orice cercetare în acest cadru al comisiei este improprie, a declarat vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu.

26 afișări
Imaginea articolului Udrea respinge ancheta Comisiei în actuala formulă

Ministrul Turismului, Elena Udrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Bănicioiu a citit, în şedinţa comisiei de anchetă, această sesizare a Elenei Udrea, arătând că ministrul Turismului consideră că unii membri ai comisiei se află în incompatibilitate generată de antepronunţare şi că este un blocaj al comisiei din cauza lipsei regulamentului de funcţionare.

Elena Udrea a enumerat, între motivele care fac improprie activitatea comisiei, şi vacanţa unor posturi, precum şi comportamentul abuziv al biroului comisiei, a spus Bănicioiu. El a adăugat că Elena Udrea a precizat că, dacă nu vor fi rezolvate aceste lucruri, va face toate demersurile legale pe care le are la îndemână.

Bănicioiu a arătat că punctul în care Udrea reclamă vacantarea posturilor din comisie este cauzat de neparticiparea PDL la lucrările comisiei.

"Lipsa remedierii tuturor aspectelor semnalate anterior şi necomunicarea acestora în termen de 7 zile calendaristice de la data depunerii o considerăm nerezolvarea sesizării, urmând a continua demersurile puse la dispoziţie de prevederile legale", se menţionează în sesizare.

Elena Udrea a precizat, în sesizare, că deputaţii Aura Vasile, Dumitru Chiriţă, Nicolae Bănicioiu, Robert Negoiţă, Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Claudiu Ţaga se află în stare de incompatibilitate, "generată de dubla calitate şi de antepronunţare".

Cei şapte deputaţi din comisie sunt semnatarii adresei prin care s-a solicitat înfiinţarea comisiei, iar patru dintre ei s-au antepronunţat asupra concluziilor care ar trebui să se regăsească în raportul final, a apreciat Udrea.

Ea a menţionat că cei patru deputaţi au purtat discuţii a căror înregistrare s-a regăsit în presă, "prin care se vădeşte scopul acestora de a constitui un dosar penal" împotriva sa "pentru fapte care nu există".

Elena Udrea a mai precizat că actvitatea comisiei este improprie din cauza blocajului generat de lipsa regulamentului comisiei şi necompunerea regulamentară a Comisiei, a vacanţei unor posturi de membru în cadrul comsiei şi a comportamentului abuziv al biroului comisiei "care s-a manifestat prin modalitatea efectivă în care s-au desfăşurat audierile".

La începutul lucrărilor comisiei, Bănicioiu a spus că aşteaptă, în continuare, documentele de la Ministerul Turismului, arătând că actele depuse la grupul parlamentar al PDL nu pot fi luate în considerare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici