Udrea: Să dai într-o echipă că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect

Preşedintele PMP, Elena Udrea, consideră incorectă atitudinea unor membri ai partidului, printre care Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi, de "a da într-o echipă care a muncit" doar pentru că nu au primit funcţii, susţinând că aceştia "s-au contracandidat" la Congresul formaţiunii.

244 afișări
Imaginea articolului Udrea: Să dai într-o echipă că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect

Udrea: Să dai într-o echipă că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întrebată, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează criticile la adresa sa venite din partea unor intelectuali ai partidului, precum Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi, şi dacă îi pare rău de pasul în spate făcut de aceştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnii Papahagi şi Baconschi, care s-au arătat nemulţumiţi, s-au contracandidat, au venit în PMP să candideze pe aceeaşi funcţie, care a fost câştigată de profesorul Vlaston. Nimeni nu poate avea nimic de reproşat faptului că, prin votul partidului, a câştigat Vlaston o funcţie pentru care au fost patru candidaţi. Dacă cei doi, Baconschi şi Papahagi, nu s-ar fi concurat şi ar fi ales să candideze pe funcţii separate, ar fi fost împreună în conducerea partidului. (…) Îmi pare rău de orice om care alege să nu mai sprijine acest proiect al PMP. Eu am venit nu pentru un proiect personal, nici să fiu pe lista de europarlamentare printre primii, nici să îmi asum rolul de membru fondator după ce alţii au strâns semnături. Nu am motive să mă supăr, nici să fiu frustrată", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, proiectul PMP are o şansă dacă toţi cei care cred în el pun umărul şi muncesc.

"E mai bine să funcţionăm ca o echipă şi să înţelegem că atunci când vii într-un partid nu e ca atunci când un grup de oameni vin să te susţină ca să-ţi atingi un obiectiv personal. Să dai într-o echipă care a muncit că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect. Cred că lucrurile pe care le avem de spus unii altora trebuie să ni le spunem între noi şi nu în public", a afirmat liderul PMP.

Întrebată, în continuare, cum răspunde criticilor formulate de liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Iaşi, Elena Udrea a afirmat că nu îl cunoaşte pe acesta.

Primul congres al PMP a ales, sâmbătă, membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi, între cei care vor lipsi din conducerea partidului numărându-se Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

În funcţia de preşedinte al PMP a fost aleasă Elena Udrea. Aceasta a obţinut 742 de voturi, în timp ce contracandidatul său Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi.

Iniţial, în cursa pentru şefia partidului fuseseră înscrişi cinci candidaţi, trei dintre aceştia - Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi - anunţând sâmbătă că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

Elena Udrea şi Daniel Funeriu au candidat doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce Adrian Papahagi a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Teodor Baconschi, membru al PMP, afirma, potrivit RFI, că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea, menţionând că la Congresul formaţiunii intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi", ca la PDL, şi că pe termen scurt va sta în banca sa şi va observa.

"Eu şi Adrian Papahagi suntem printre cei cinci membri fondatori care au preluat de la Fundaţia Mişcarea Populară ambiţia de a construi un altfel de partid, cu figuri noi şi cu scopul de a mobiliza electoral clasa de mijloc, România harnică, profesiunile liberale, publicul educat, care-şi doreşte un alt standard în politica românească. Noi am făcut acest efort timp de aproape nouă luni, am construit cu mult efort prima reţea de filiale ale PMP în ţară", spunea fostul ministru de Externe, citat de RFI.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP) Iaşi, Dan Diaconu Şotropa, declara, marţi, că figura Elenei Udrea nu mai este de actualitate şi că trebuia ales alt personaj credibil în fruntea PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici