Uioreanu propune înlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks

Deputatul PNL Horea Uioreanu a propus, joi, înlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, în condiţiile în care "sfaturile" FMI au devenit literă de lege pentru actualul Executiv de la Bucureşti.

20 afișări
Imaginea articolului Uioreanu propune înlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks

Uioreanu propune înlocuirea Guvernului Boc cu unul condus de şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Uioreanu susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că Jeffrey Franks "s-a comportat în ultimele zile, cel puţin la nivel declarativ, ca un adevărat premier".

"Luând în considerare faptul că toate sfaturile FMI au devenit literă de lege pentru Executivul lui Boc, cred că ar fi indicat să renunţăm la instituţia Guvernului României şi să o înlocuim cu oamenii FMI. Aşa s-ar realiza serioase economii la bugetul de stat, clienţii politici ai miniştrilor, actualii consilieri, ar pleca acasă, iar firmele «de casă» nu ar avea larg deschise uşile Palatului Victoria", spune Uioreanu.

În opinia deputatului liberal, oricum preşedintele Băsescu s-a arătat nemulţumit de declaraţiile unora dintre miniştrii Cabinetului Boc privind o eventuală creştere a salariilor, iar deputatul PDL Sever Voinescu a cerut un guvern nou, condus de altă persoană decât Emil Boc.

"Cred că Jeffrey Franks ar fi pe placul preşedintelui Băsescu şi al portavocii sale, domnul Voinescu", precizează Uioreanu.

Deputatul PNL îl acuză pe premierul Emil Boc că a preluat toate afirmaţiile şefului misiunii FMI în România, în ceea ce priveşte faptul că "activitatea economică pare să iasă din zona negativă" şi că anul viitor "creşterea economică ar trebui să se situeze între 1,5 - 2 la sută".

"Senzaţia că domnul Franks este şi el premier al României mi-a mai fost indusă şi de sfaturile pe care domnia sa le-a dat ocupanţilor Palatului Victoria, dar şi Parlamentului, chiar dacă indirect. El cere noi concedieri în sistemul bugetar, plata arieratelor pe care Executivul le are către firmele private şi reforma sistemului de pensii, respectiv adoptarea noii legi a pensiilor până pe 15 septembrie. La puţin timp după declaraţia domnului Franks, şi Emil Boc a cerut acelaşi lucru", conchide Uioreanu.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene a evaluat la Bucureşti modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi a stabilit cu autorităţile un nou set de prognoze macroeconomice.

În urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de 914 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici