Ultima şedinţă din sesiune la Senat: Puterea nu s-a putut mobiliza, majoritatea legilor au căzut

Senatorii puterii nu s-au putut mobiliza, marţi, în ultima şedinţă din această sesiune, majoritatea legilor organice aflate pe ordinea de zi căzând la vot deoarece nu au întrunit minimum de 86 de voturi necesare.

181 afișări
Imaginea articolului Ultima şedinţă din sesiune la Senat: Puterea nu s-a putut mobiliza, majoritatea legilor au căzut

Ultima şedinţă din sesiune la Senat: Puterea nu s-a putut mobiliza, majoritatea legilor au căzut (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

De asemenea, senatorii au respins un număr de cincisprezece propuneri legislative iniţiate de parlamentari. Şedinţa de marţi a început cu o întârziere de mai bine de o oră, cu două apeluri nominale şi două pauze de consultări, una cerută de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, pentru a asigura cvorumul de lucru pentru începerea şedinţei în care urma să fie votat proiectul privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale.

A doua pauză de consultări a fost cerută de liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, nemulţumit de faptul că discuţiile în contradictoriu între parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei deveniseră tensionate. Puiu Haşotti a declarat, ulterior, că parlamentarii din opoziţie au acceptat să se ia nişte decizii prin vot "în afara Regulamentului".

"În afară de proiectul de lege privind reducerea CAS, unde am fost toţi de acord şi a fost o înţelegere politică de a nu respecta Regulamentul, au fost doar Ordonanţe de urgenţă. Şi eu şi dvs, stimaţi colegi de la PSD, de câte ori suntem în opoziţie, criticăm această manieră în care Guvernul României, mai ales Guvernul Ponta, legiferează prin Ordonanţe de urgenţă", a spus liberalul.

Acesta a adăugat că 90 la sută din proiectele care vin de la Executiv sunt ordonanţe de urgenţă, prilej cu care Guvernul Ponta bate un nou record. "Cred că ar fi bine să medităm foarte serios, mai ales colegii de la putere şi să mai temperăm acest elan revoluţionar, de stânga, e adevărat, al PSD. Este, totuşi, prea mult...", a comentat senatorul PNL, amintind că premierul Victor Ponta este un admirator al lui Che Guevara, care "a fost un terorist".

Cei mai mulţi dintre senatorii de la PNL şi PDL au preferat să discute, la o cafea, la bufetul Senatului, în timp ce colegii de la putere încercau să asigure cvorumul necesar pentru continuarea şedinţei şi adoptarea proiectelor de lege aflate pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici