Ultima zi de sesiune a Parlamentului. Deputaţii, convocaţi în sesiune extraordinară de la 1 iulie şi până pe 15 iulie

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, să convoace o sesiune extraordinară în perioada 1-15 iulie, în condiţiile în care sesiunea ordinară se încheie la finalul lunii iunie. Pe ordinea de zi se va afla şi iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

412 afișări
Imaginea articolului Ultima zi de sesiune a Parlamentului. Deputaţii, convocaţi în sesiune extraordinară de la 1 iulie şi până pe 15 iulie

Deputaţii, convocaţi în sesiune extraordinară. ”Fără penali în funcţii publice”, pe ordinea de zi

Decizia a fost luată luni în şedinţa Biroului permanent, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Printre proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".

Prin iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Conducerea Camerei Deputaţilor a mai decis să invite, pe 6 iulie, pe premierul Ludovic Orban la „Ora primului ministru” pentru a da explicaţii privind achiziţiile făcute de compania Unifarm în perioada epidemiei. Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost suspendat din funcţie după ce a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. El este acuzat că ar fi pretins o mită de 760 de mii de euro pentru a atribui un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SAR-CoV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici