Un condamnat penal, vicepreşedinte la o secţie de votare din judeţul Iaşi. Reacţia USR

Un locţiilor al preşedintelui secţiei de votare din localitatea ieşeană Scobinţi a fost înlocuit din funcţie, după ce reprezentanţii USR Iaşi au semnalat Biroului Electoraj Judeţean că acesta este condamnat penal pentru uz de fals.

2577 afișări
Imaginea articolului Un condamnat penal, vicepreşedinte la o secţie de votare din judeţul Iaşi. Reacţia USR

Un condamnat penal, vicepreşedinte la o secţie de votare din judeţul Iaşi. Reacţia USR

„Noutăţi de pe frontul de est: un condamnat penal, vicepreşedinte la o secţie de votare din judeţul Iaşi. La secţia de votare nr. 629, sat Feteşti, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, vicepreşedintele secţiei, Constantin Zero, are o condamnare penală pentru uz de fals", a scris Dan Lungu, senator USR, pe Facebook.

Reprezentanţii USR au sesizat şi Biroul Electoral Judeţean Iaşi, care a verificat imediat situaţia.

„Urmare a unei sesizări primite din partea formaţiunii politice în legătură cu posibila situaţie de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor efectuate, situaţia reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situaţie, Biroul Electoral Judeţean Iaşi a dispus înlocuirea de urgenţă a locţiitorului şi a propus excluderea acestuia din corpul experţilor electorali", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, , Marta Duncă.

Potrivit sursei citate, bărbatul era membru al corpului experiţilor electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici