Un deputat PNL propune ca toate cauzele cu minori sa fie soluţionate la Tribunal

Deputatul liberal Gabriel Andronache a propus, joi, ca toate dosarele referitoare la familie şi minori să fie soluţionate numai de către Tribunal, unde să fie înfiinţate secţii specializate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

164 afișări
Imaginea articolului Un deputat PNL propune ca toate cauzele cu minori sa fie soluţionate la Tribunal

Un deputat PNL propune ca toate cauzele cu minori sa fie soluţionate la Tribunal

Gabriel Andronache, deputat PNL din Braşov a declarat, joi, că unificarea competenţei materiale în domeniul familiei şi al minorilor ar conduce la rezolvarea mult mai rapidă a cauzelor de acest fel.

„Toate cauzele referitoare la familie şi minori trebuie soluţionate numai de către Tribunal, ca instanţă specializată şi dorim ca, în toate judeţele din ţară, să procedeze Ministerul Justiţiei la înfiinţarea de secţii, în cadrul tribunalelor, pentru familie şi tutelă. Nu dorim instanţe separate, pentru că, din nefericire, la ora aceasta, ar costa mult prea mult, dar înfiinţarea unor secţii, în opinia noastră, este fezabilă. Ele sunt definite în Codul de Procedură Civilă. Şi la ora aceasta ar trebui înfiinţate, dar pe lângă judecătorii, iar noi propunem ca ele să fie înfiinţate pe lângă tribunal, prin schimbarea competenţei materiale. Ar fi mult mai eficientă administrarea acestor cauze. În prezent, atât tribunalul, cât şi judecătoria soluţionează cauze referitoare la familie si la minori”, a spus Gabriel Andronache.

Acesta susţine că Ministerul Justiţiei ar fi promis sprijin iniţiativei de înfiinţare a secţiilor specializate.

”Pentru ca propunerile noastre să poată fi implementate prin înfiinţarea secţiei specializate de tutelă şi familie, am depus la elaborarea bugetului pentru anul 2018 un amendament pentru suplimentarea cheltuielilor de personal la Ministerul Justiţiei cu 117.000.000 lei în vederea realizării de secţii specializate în 40 de judeţe şi una în municipiul Bucureşti. Majoritatea parlamentară a respins acest amendament. Ministerul Justiţiei nu a susţinut amendamentul dar a promis sprijin iniţiativei de înfiinţare a secţiilor specializate, considerând-o necesitate derivată din realitatea social”, a mai declarat deputatul Gabriel Andronache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici