Un deputat propune oficierea cununiilor civile şi în parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber

Deputatul PNL Florin Roman a depus un proiect, la Senat, prin care căsătoriile civile să poată fi oficiate şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, în urma unei cererei aprobate de către primar.

120 afișări
Imaginea articolului Un deputat propune oficierea cununiilor civile şi în parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber

Un deputat propune oficierea cununiilor civile şi în parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber

Iniţiativa legislativă a liberalului modifică un alineat din articolul 24 al Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

„(2) Căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, arată proiectul de lege.

Forma în vigoare a legii prevede următoarele: „(2) Căsătoria se poate încheia în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Florin Roman argumentează că vrea să ofere şansa cuplurilor să îşi împlinească visul de a încheia cununia civilă în diferite spaţii în aer liber, unde aceştia pot alege o gamă variată de decoraţiuni, în funcţie de tematica decisă.

„Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-şi uni destinele în aer liber se poate materializa şi în micile oaze din oraş, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spaţii în aer liber. Mulţi aleg un foişor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soţ şi soţie. Cert este că o cununie civilă în aer liber îţi dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decoraţiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante sau mai rustice, în funcţie de preferinţe şi de tematica aleasă. Astfel, prin această iniţiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului”, arată deputatul PNL, în expunerea de motive a proiectului.

Iniţiativa legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deptutaţilor.

Taguri:
pnl,
proiect,
căsătorii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici