Un deputat USR anunţă că va face plângere împotriva preşedintelui Comisiei SRI: Manda face jocurile taberei penale din PSD-ALDE

Deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, a transmis, miercuri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că va face plângere împotriva preşedintelui comisiei SRI, Claudiu Manda, pentru încălcarea regulamentului comisiei, în contextul chemării la audiere a ambasadorului României în SUA, George Maior.

509 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR anunţă că va face plângere împotriva preşedintelui Comisiei SRI: Manda face jocurile taberei penale din PSD-ALDE

Un deputat USR anunţă că va face plângere împotriva preşedintelui Comisiei SRI: Manda face jocurile taberei penale din PSD-ALDE.

“În calitate de membru în comisia de control a SRI voi depune o plângere împotriva preşedintelui Claudiu Manda, la Comisia de disciplină, deoarece acesta continuă să încalce legea şi regulamentele comisiei, cu scopul de a face jocurile taberei penale din PSD-ALDE”, transmite deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu.

Parlamentarul susţine că membrii comisiei de control a SRI au aflat din presă despre audierea ambasadorului României în Statele Unite, George Maior.

“Ca şi în trecut, membrii comisiei de control a SRI au aflat din presă despre faptul că marţi îl vor audia pe ambasadorul României la Washington, domnul George Maior, într-o speţă care nu are nicio legătură cu atribuţiile comisiei. Pur şi simplu domnul Manda vrea să îl audieze pe Maior pentru comentariul făcut de acesta despre scrisoarea trimisă de avocatul american Rudolf Giuliani”, arată liderul USR.

Lucian Stanciu-Viziteu mai spune că un astfel de subiect nu intră în „atribuţiile comisiei”, şi că în noua sesiune parlamentară sunt lucruri mai importante de audiat, precum audierea conducerii SRI pentru protestele din 10 august, informaţiile oferite despre pesta porcină, protocolul semnat de liderul PSD Liviu Dragnea.

“În această sesiune parlamentară există numeroase teme de interes public care intră în atribuţiile comisiei şi care trebuie să fie pe agenda noastră, precum audierea conducerii SRI în legătură cu evenimentele din 10 august, audierea domnului Dragnea în legătură cu protocolul semnat de domnia sa, audierea domnului Dragnea în legătură cu aşa-zisa tentativă de asasinat, trecerea în rezervă a unui general SRI şi motivele din spatele acestei decizii precum şi informaţiile pe care le-a oferit serviciul în legătură cu pesta porcină”, arată Viziteu.

Liderul USR Bacău susţine în final că „binomul Dragnea-Manda va continua să facă din comisia de control un instrument de luptă împotriva statului de drept din România”.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi audiat de Comisia de Control SRI marţi, 4 septembrie, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele Claudiu Manda. Invitaţia vine în contextul ultimelor declaraţii legate de scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici