Parlamentul, Iohannis, Orban şi Vela, daţi în judecată pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală” în timpul stării de urgenţă. Cine aduce acuzaţiile

  • Cristian Terhes a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi pe Marcel Vela
  • Europarlamentarul îi acuză pe oficiali pentru privare de libertate
  • Terhes: Interdicţia părăsirii locuinţei, similară arestului la domiciliu
5835 afișări
Imaginea articolului Parlamentul, Iohannis, Orban şi Vela, daţi în judecată pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală” în timpul stării de urgenţă. Cine aduce acuzaţiile

Un europarlamentar a dat în judecată Parlamentul, pe Iohannis, Orban şi pe Vela

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgenţă”. Într-o postare de pe Facebook, europarlamentarul susţine că interdicţia părăsirii locuinţei sau a gospodăriei este o limitare similară arestului la domiciliu.
 
„Pentru comparaţie, interdicţia impusă unei persoane de a părăsi zonă internaţională a unui aeroport (o zonă foarte extinsă, ce poate include restaurante, magazine, hoteluri) a fost considerată în jurisprudenţă europeană o privare de libertate. Condamnaţii care execută pedeapsă în regim deschis pot circulă liber în interiorul penitenciarului, într-un spaţiu cu mult mai mare decât o locuinţa, dar sunt în stare de privare de libertate. Condamnaţii care execută pedeapsă în regim deschis pot desfăşura activitate de muncă în afară penitenciarului şi fără pază, părăsind zilnic penitenciarul la o anumită oră şi fiind obligaţi să se întoarcă la o anumită oră, dar situaţia lor juridică este tot de privare de libertate, întrucât faptul de a nu se întoarce constituie evadare”, scrie Cristian Terhes, pe Facebook.
 
Europarlamentarul susţine că o ordonanţă militară nu poate decide detenţia administratică în locuinţă a tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României.
Acţiunea în instanţă a fost înregistrată pe 8 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici