Un europarlamentar PSD cere consens politic pentru utilizarea banilor europeni. La ce foloseşte modelul polonez

  • Victor Negrescu (PSD) compară situaţia României cu cea a Poloniei şi vorbeşte despre succesul polonez
  • Fost ministru al afacerilor europene, Negrescu spune că disputele politice au o limită
  • Negrescu: „Deciziile mari au nevoie de consens”
905 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar PSD cere consens politic pentru utilizarea banilor europeni. La ce foloseşte modelul polonez

Un europarlamentar cere consens politic pentru utilizarea banilor europeni. La ce foloseşte modelul polonez

Victor Negrescu, europarlamentar S&D şi ministru al afacerilor europene în mandatul PSD, cere acord transpartinic pentru ulilizarea banilor europeni.

„De ce Polonia a primit 174 de miliarde de euro si noi doar 79,9 miliarde?”, se întreabă social-democratul care propune ca modelul polonez ar trebui urmat şi de România.

Potrivit lui Negrescu, Polonia a obţinut mai mulţi bani decât România pentru că disputele politice nu au afectat capacitatea de gândire strategică şi consensul cu privire la utilizarea cât mai eficientă a fondurilor europene.

Europarlamentarul este convins că trebuie să existe un consens general al tuturor partidelor pe decizii pe care le numeşte durabile. „Deciziile mari luate prin consens politic sunt singura garanţie că putem construi pe termen lung. Iar rezultatele nu vor fi distruse şi strategiile resetate după fiecare moment electoral”, a menţionat acesta. 

La ultimul summit european, România a obţinut 79,9 de miliarde de euro, în timp ce Polonia a primit 174 de miliarde de euro, în ciuda problemelor pe care le are cu respectarea statului de drept.

„În Polonia însă, în ciuda polarizării politice evidente, demonstrată şi de recentele alegeri prezidenţiale, există un consens transpartinic cu privire la utilizarea acestor bani europeni – direcţiile strategice fundamentale, procedurile de atribuire, personalul calificat să redacteze şi să evalueze propunerile, toate sunt elemente certe, care nu depind de alternanţa la guvernare sau de rezultatul alegerilor”, a concluzionat Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici