Un fost judecător CCR anunţă că obiectul conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie este valid

Fostul judecător CCR Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că deşi premierul Viorica Dăncilă a trimis preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri, obiectul sesizării depuse la CCR, privind conflictul juridic dintre Guvern şi Preşedinţie pe numirea miniştrilor interimari, rămâne valid.

4416 afișări
Imaginea articolului Un fost judecător CCR anunţă că obiectul conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie este valid

Un fost judecător CCR anunţă că obiectul conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie este valid

"Conflictul juridic a avut loc. Nu e ca la instanţele judecătoreşti. Curtea funcţionează după alte reguli. Acea solicitare se va rezolva printr-o decizie. Este o cale de urmat şi pentru acest conflict şi pentru viitoare conflicte", a declarat, joi, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constituţională a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să susţină punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniştrilor interimari. Şeful Executivului a transmis, atunci, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge a treia remaniere cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că este "cras neconstituşională", deoarece ALDE a ieşit de la guvernare.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Taguri:
remaniere,
conflict,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici