Un fost lider PD-L: PNL are obligaţia să dea semnalul coagulării dreptei pentru câştigarea alegerilor următoare

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că liberalii au obligaţia să dea semnalul coagulării dreptei în perioada care urmează, pentru câştigarea următoarelor alegeri, acesta susţinându-şi punctul de vedere şi la întâlnirea cu foştii pedelişti.

603 afișări
Imaginea articolului Un fost lider PD-L: PNL are obligaţia să dea semnalul coagulării dreptei pentru câştigarea alegerilor următoare

Un fost lider PD-L: PNL are obligaţia să dea semnalul coagulării dreptei pentru câştigarea alegerilor următoare

Gheorghe Flutur a declarat că a participat la întâlnirea liderilor PNL, de miercuri, de la Bucureşti, alături de foştii pedelişti, că este nevoie urgentă de o întânire a bazei partidului deoarece “aşa este sănătos şi corect”, dar şi că PNL are obligaţia să dea semnalul coagulării dreptei.

“Trei lucruri am spus acolo (la Bucureşti – n.r.). Primul lucru este că acea întâlnire care a fost între foştii pedelişti trebuie urgent urmată de o întâlnire cu baza întreagă a partidului, nu pe bucăţele pentru că nu a fost rău că ne-am întâlnit o parte dintre noi, mai sunt anumite probleme la care trebuie găsite nişte răspunsuri, dar trebuie urgent tot partidul să se vadă. Baza, nu doar întâlnirea informală, nu doar pedelişti, pentru că noi suntem Partidul Naţional Liberal şi eu asta am cerut în discursul meu. Al doilea lucru s-a referit la PNL. Din punctul meu de vedere PNL are obligaţia să dea semnalul de coagulare a dreptei în perioada următoare, pentru câştigarea următoarelor seturi de alegeri. România are nevoie de asta, trebuie să dăm semnalul că dorim această coagulare. Întâi să ne armonizăm în casă lucrurile între noi, după care, pasul următor, semnale de colaborare şi de coagulare a dreptei pe un proiect curajos pentru perioada următoare, ca să putem guverna", a spus Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava spune că, pe lângă armonizarea în interiorul partidului şi de coagularea dreptei, PNL trebuie să decidă ce vrea să facă în România atunci când va ajunge la putere şi cum va demonstra electoratului că are un program coerent de guvernare.

"Al treilea lucru pe care l-am susţinut este că PNL trebuie să răspundă astăzi unor mari provocări. Ce vrea să facă cu România când ajunge la putere? Noi trebuie să explicăm oamenilor, să vadă că avem coerenţă şi că avem un program şi sunt câteva provocări mari la care partidul e obligat să răspundă. Una este discrepanţa uriaşă dintre Moldova, Transilvania şi sudul ţării (...), lipsa forţei de muncă migraţia puternică, în special a generaţiei tinere. Eu cred că la aceste întrebări PNL trebuie să dea răspuns foarte, foarte repede”, a mai spus Flutur, care a adăugat că întâlnirea liderilor PNL trebuie să aibă loc urgenţă pentru că “aşa este sănătos şi corect”.

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a avut o întâlnire cu liberalii din aripa ex-PDL, miercuri, la sediul din Modrogan al partidului, la care au participat, printre alţii, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Mircea Hava, Marilen Pirtea sau Dan Vîlceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici