Un fost lider PSD avertizează: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat va afecta sute de mii de români

Mihai Fifor a afirmat,duminică,pe Facebook că interzicerea cumulului salariului de la stat cu pensia va afecta sute de mii de români care nu vor mai putea lucra dacă nu renunţă la pensie.Acesta a scris că Guvernul Orban aplică pas cu pas programul PDL şi că urmează o perioadă de tăieri şi îngheţări.

5745 afișări
Imaginea articolului Un fost lider PSD avertizează: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat va afecta sute de mii de români

Fifor: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat va afecta sute de mii de români

"Guvernul Orban aplică pas cu pas programul PDL, care a dus la tăierea de pensii şi salarii în 2009. Mai întâi au început să se împrumute în neştire, apoi au aruncat cu miliarde de euro pe tot felul de investiţii care nu sunt urgente sau pe returnări de TVA fără a verifica facturile, au anunţat îngheţarea salariilor sau angajărilor din sectorul bugetar, iar acum vin cu o nouă măsură pedelistă, preluată din programul de guvernare al lui Emil Boc, interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat.Aceeaşi măsură a fost luată şi de Băsescu-Boc în 2009, iar în 2014 a fost abrogată prin Legea 134, promovată şi votată de PSD în Parlamentul României", a scris Mihai Fifor, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Fostul secretar general al PSD a mai spus că interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat va afecta sute de mii de români.

"Această iniţiativă promovată de Orban, urmaşul lui Boc, limitează dreptul la muncă al unor persoane, condiţionând continuarea raporturilor de muncă de renunţarea la un drept câştigat. Interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat va afecta zeci, poate sute de mii de români, care nu vor mai putea profesa, dacă nu vor renunţat la pensie, un drept câştigat prin zeci de ani de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale", mai notează acesta.

Fifor a mai afirmat că nu sunt afectaţi doar cei care s-au pensionat la 40 de ani, ci şi medici sau profesori care s-au pensionat la 65 de ani şi nu mai pot profesa din cauza legii promovate de Guvernul Orban.

"Pentru că nu e vorba aici doar despre cei care au ieşit la 40 de ani la pensie, ci şi de medici care s-au pensionat la vârsta de 65 de ani şi vor să mai profeseze, de actori, de profesori universitari sau din învăţământul preuniversitar, mai sunt şi cadre militare, care au fost disponibilizate ca urmare a reorganizării armatei, în conformitate cu angajamentele României de aderare la NATO. Va fi afectat până şi actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, pentru că nu ar fi normal ca un militar disponibilizat, cu o pensie modestă, să nu poată munci la stat, iar un ministru să poată cumula pensia de general cu salariul de la guvern.
Guvernul Orban a pornit pe un drum periculos, care din păcate confirmă temerile noastre, pe care le-am exprimat în nenumărate rânduri, înaintea moţiunii de cenzură în 10 octombrie", a mai adăugat Fifor.

Mihai Fifor a asmenănat Guvernarea PNL cu Guvernarea PDL, care a adus "tăieri, îngheţări, interdicţii şi majorări de taxe".

"Noul guvern PNL ne întoarce cu 10 ani în urmă, în epoca austerităţii a lui Emil Boc şi Traian Băsescu, iar pentru români urmează o perioadă de tăieri, îngheţări, interdicţii, majorări de taxe şi impozite şi scădere a nivelului de trai", a conchis Fifor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
fifor,
cumul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici