Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen

Aproape 50 de persoane semnaseră până marţi după-amiaza o petiţie împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, la 1 ianuarie 2014, petiţie postată online în aceeşi zi de către fostul ministru francez pentru Formare Profesională Nadine Morano, o fostă deputată UMP.

240 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen

Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen (Imagine: nadinemorano.fr)

"Spuneţi nu intrării Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen" este titlul acestei petiţii, accesibilă la adresa http://www.nadinemorano.fr/petition/, semnată până la ora publicării acestei ştiri de 48 de persoane.

"Francezii şi în primul rând primarii comunelor noastre sunt sătui de romii care ne invadează în mod ilegal teritoriile. Ţările din care sunt originari se exonerează de responsabilităţile pe care le au privind integrarea", scrie fostul ministru UMP (dreapta, opoziţie) în petiţie, exclamând mai departe "Acest lucru este inacceptabil!".

Morano apreciază în continuare, în text, că "acesta este motivul pentru care Franţa trebuie să se opună intrării lor în Spaţiul Schengen, prevăzută pe 1 ianuarie anul viitor".

"Europa trebuie să protejeze, nu să perturbe naţiunile", apreciază ea, invitând cititorii "să semneze această petiţie de opoziţie faţă de intrarea României şi Bulgariei în Schengen".

În deschiderea paginii se poate citi mesajul de campanie"Credincioasă Franţei, angajată pentru voi", iar sub titlul petiţiei sunt postate link-uri către pagina de Facebook şi contul de Twitter ale fostului ministru în perioada noiembrie 2010-mai 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici