Un lider local PSD se laudă că i-a salvat decoraţia lui Gică Popescu. Reacţia liberalilor

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat pe contul său de Facebook că, în urma presiunilor publice făcute de el şi de foarte mulţi români, Klaus Iohannis nu i-a mai retras decoraţia lui Gică Popescu. Liberalii îl acuză pe Arsene că încearcă „să câştige simpatie”, lansând „un zvon fals”.

1869 afișări
Imaginea articolului Un lider local PSD se laudă că i-a salvat decoraţia lui Gică Popescu. Reacţia liberalilor

Un lider local PSD se laudă că i-a salvat decoraţia lui Gică Popescu. Reacţia liberalilor

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, susţine, într-o postare pe contul său de Facebook că datorită lui preşedintele Klaus Iohannis nu i-a retras lui Gică Popescu decoraţia.

„În urma presiunilor publice făcute de mine şi de foarte mulţi români adevăraţi, Iohannis nu a mai retras decoraţia acordată marelui român român Gică Popescu. Mulţumesc tuturor românilor lângă care am fost alături în acest demers. Iată că se poate să ne facem auziţi chiar dacă preşedintele Iohannis vrea să se facă că nu ne aude", se arată în postarea lui Ionel Arsene.

Acesta a lansat şi un atac la liberalii nemţeni. „Cum era de aşteptat, liberalii de la Neamţ fac ce ştiu mai bine. Sunt penibili şi ne iau pe toţi de proşti. În loc să recunoască greşeala pe care era să o comită Iohannis se comportă ca şi cum Iohannis nu ar fi avut în intenţie să facă nimic, totul a fost un fake news şi noi, toţi românii care am fost de partea lui Gică Popescu, suntem nişte nebuni care s-au agitat inutil. Vor vedea liberalii la următoarele alegeri că românii adevăraţi nu sunt nici nebuni, nici proşti", susţine Ionel Arsene.

Acesta a publicat, miercuri, pe contul său de Facebook, reacţia sa la decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a retrage decoraţiile celor care au o condamnare penală, explicând că „a aflat cu regret că Gică Popescu, marele fotbalist al Generaţiei de Aur, va rămâne fără decoraţia <Ordinul Meritul Sportiv>, din dispoziţia preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis".

Liberalii din Neamţ au reacţionat şi ei, tot pe Facebook, acuzându-l pe Arsene de fake news.

„Consilierul judeţean PSD Ionel Arsene se pare că vrea să fie nominalizat ca răspândacul de fake news al anului 2019. Încercând să câştige simpatie a lansat falsul zvon că Gică Popescu ar fi rămas fără decoraţie din cauza preşedintelui Klaus Iohannis. Fals. Ieri 11.12.2019 preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor acordate în trecut unor persoane care au fost condamnate pentru diverse infracţiuni. Preşedintele României nu apără corupţia şi nici nu o premiază!", se arată într-un mesaj publicat de PNL Neamţ pe pagina de Facebook.

Gică Popescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, în 2008, cu ordinul „Meritul Sportiv”, clasa a III-a, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”.

În 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici