Un lider PSD precizează că Guvernul nu îl va anunţa pe Iohannis asupra ordinii de zi a şedintelor Executivului

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni la Parlament, că i se pare corect ca Guvernul să nu-l anunţe pe preşedintele Klaus Iohannis ce are pe ordinea de zi a şedinţele Executivului, dacă la acele reuniuni nu sunt discutate chestiuni care ţin de politica externă sau de apărare.

2369 afișări
Imaginea articolului Un lider PSD precizează că Guvernul nu îl va anunţa pe Iohannis asupra ordinii de zi a şedintelor Executivului

FOTO: Presedintele Klaus Iohannis (S) si premierul Sorin Grindeanu (D) participa la celebra sedinta de guvern de la palatul Victoria din Capitala, din 18 ianuarie 2017, când şeful statului suspecta prezenţa a „doi elefanţi în încăpere”, cu referire la OUG 13 şi la amnistie

"Din câte ştiu eu preşedintele Iohannis poate să participe la şedinţele de Guvern dacă sunt chestiuni care ţin de competenţele domniei sale, cum ar fi de securitatea naţională, politica externă sau apărare. Dacă nu au legătură, am înţeles că Guvernul nu o să îl anunţe şi consider că a procedat corect", a afirmat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, luni la Parlament.

Şeful statului, Klaus Iohannis, i-a transmis luni, o scrisoare premierului, Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că la PSD a fost agreată că amnistia şi graţierea vor fi ultima soluţie.

Pe de altă parte, Toader a declarat luni dimineaţă, că soluţia amistiei şi graţierii reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există şi alte metode legislative care pot fi adoptate.

Potrivit articolului 87 din Constituţie, "(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. (2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici