Un parlamentar maghiar cere oficial Bucureştiului să respingă proiectul de la Roşia Montană

Partidul verzilor din Ungaria, LMP, cere autorităţilor de la Budapesta şi de la Bucureşti să respingă cererea Roşia Montană Gold Coporation (RMGC) de avizare a exploatării miniere din Munţii Apuseni, pe care au caracterizat-o drept "o bombă ecologică".

363 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar maghiar cere oficial Bucureştiului să respingă proiectul de la Roşia Montană

Un parlamentar maghiar cere oficial Bucureştiului să respingă proiectul de la Roşia Montană (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Unul dintre parlamentariii formaţiunii politice, Benedek Javor, care este şi liderul comitetului parlamentar maghiar pentru dezvoltare durabilă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lansarea unei bombe ecologice precum o exploatare mineră pe bază de cianuri trebuie oprită, cu atât mai mult cu cât există riscul scurgerilor de cianuri în râurile care ajung în Ungaria, relatează MTI.

Într-o scrisoare deschisă adresată primului ministru maghiar şi omologului român al acestuia, precum şi preşedintelui României şi parlamentarilor de la Bucureşti, Javor a solicitat ca procedurile de avizare să fie oprite. El a făcut, de asemenea, un apel către statele din regiune, solicitând cooperarea regională în realizarea unei hărţi a investiţiilor miniere şi industriale riscante

În acelaşi document, parlamentarul maghiar cere omologilor săi de la Bucureşti să interzică exploatările cu cianuri pe teritoriul ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici