Un partid vrea castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor. Premierul cere referendum, un alt lider vrea dezgroparea proiectului său depus în Parlament

Cătălin Rădulescu a solicitat coaliţiei PSD-ALDE, liderilor grupurilor şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu, să fie introdus în procedură de urgenţă şi adoptat proiectul său de lege privind castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor.

3202 afișări
Imaginea articolului Un partid vrea castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor. Premierul cere referendum, un alt lider vrea dezgroparea proiectului său depus în Parlament

PSD vrea castrarea chimică a pedofililor. Premierul cere referendum, un alt lider vrea dezgroparea proiectului său

„Văd ca acum se pune in discuţie din nou, sa cerem un referendum pentru castrarea chimica a pedofililor şi violatorilor. Cum aşa, când eu am depus de 4 ani iniţiativa legislativă privind castrarea chimica a pedofililor şi violatorilor, şi zace în Parlament, şi a primit aviz negativ de la Ministerul Justiţiei în timp? Iar aceasta lege exista de 60 ani în SUA, şi acum in marea majoritate a ţărilor europene inclusiv in R. Moldova”, a scris Cătălin Rădulescu, sâmbătă, pe Facebook.

Deputatul PSD a mai spus că deşi în ultimii 7 ani a avut iniţiative legislative „controversate” şi „hulite de unii sau de alţii”, proiectele au fost ulterior cerute de majoritatea românilor.

„Am iniţiat în ultimii 7 ani legi aşa-zise «controversate» în momentul în care le-am depus, hulite de unii sau de alţii, poate pentru că le-am depus eu şi nu vreun securist, dar care ulterior au fost cerute de marea majoritate a românilor. Aşa am iniţiat legea privind înfiinţarea secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie , asa am iniţiat legea răspunderii magistraţilor (măcelărită ulterior ca să nu poată fi aplicată), legile de modificare a incompatibilităţii, conflictului de interese şi a prescripţiei acestor fapte, prin care primarii să nu îşi mai piardă mandatul pentru tot felul de inepţii şi tot aşa am iniţiat şi depus această lege de castrare chimică a pedofililor”, a completat Rădulescu.

El a adăugat că deşi nu ştie dacă a fost „un vizionar”, iniţiativele sale s-au dovedit a fi necesare şi solicitate de toată lumea.

„Nu ştiu dacă am fost un vizionar, dar ştiu sigur ca toate aceste iniţiative depuse de mine mai devreme sau mai târziu au fost necesare , utile şi cerute de toţi. Aşa că, le cer tuturor colegilor din coaliţia PSD-ALDE cât şi oricăror colegi parlamentari ai altor partide, preşedintelui Camerei, liderilor Camerei şi Senatului, conducerii Camerei şi Senatului să introducem urgent în procedură de urgenţă dezbaterea şi adoptarea acestei legi de prevenţie medicală care să ne ferească copiii de pedofili şi violatori”, a conchis social-democratul.

Cătălin Rădulescu a cerut, vineri, demiterea şi punerea sub acuzare a directorului şi a operatorului STS, care se fac răspunzători de faptul că nu au intervenit la timp în cazul crimei din Caracal, precum şi a conducerii Poliţiei din judeţ şi a agenţilor.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

 

Dăncilă: Vorbim despre referendum pentru pedepse precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică

Viorica Dăncilă a afirmat că politicienii nu au onorat apelul ei prin care i-a rugat să nu politizeze cazul din Caracal. Premierul a spus că e vorba despre un referendum care are în vedere pedepse mai mari pentru criminali, violatori şi pedofili, cum ar fi închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică.


„Deşi am rugat clasa politică să nu încerce să confişte această tragedie şi să o transforme în subiect de atac, acest apel la respect, maturitate şi compasiune nu a fost onorat. Stimaţi oameni politici, vorbim de analiza oportunităţii unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeţi necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetăţenilor români?”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că pe lângă referendum vor fi acţiuni ale Parlamentului de a modifica deficienţele legislative pe care le va identifica grupul de lucru interinstituţional.

„Pe lângă referendum, vom acţiona şi în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficienţelor legislative pe care grupul de lucru interinstituţional le va identifica. Am spus de nenumărate ori că vreau consens şi dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toţi cei abilitaţi, indiferent de culoarea sau apartenenţa dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică şi este strict datoria noastră să găsim soluţii”, a conchis Dăncilă.

Anterior, Viorica Dăncilă anunţase, într-o declaraţie de presă, sâmbătă la Guvern, că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Ea a rugat partidele să nu politizeze cazul din Olt, precizând că este inadmibil ca oamenii politici să utilizeze crima din Caracal „pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală”.

Premierul a mai spus că a decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru a eficientiza timpii de răspuns în situaţii critice. Premierul a adăugat că va propune acest lucru şi în şedinţa CSAT de marţi.

Lideri ai Opoziţiei, precum Dacian Cioloş sau Ludovic Orban au susţinut că nu este necesar un referendum pe această temă, precizând că premierul vrea să câştige capital politic de pe urma tragediei din Caracal.

 

Proiectul lui Rădulescu

În proiectul de lege, Rădulescu menţionează că în Europa, prima ţară care a dezbătut şi adoptat aplicarea obligatorie a tratamentului cu antiandrogenice pedofililor şi violatorilor a fost Polonia, unde s-a validat un proiect de lege ce vizează persoanele care îşi violează rudele apropiate sau copiii cu vârste sub 15 ani. Procedura a fost legalizată în 2009, lipsind caracterul benevol al acestei măsuri, iar decizia finală aparţinând instanţei de judecată, cu cel puţin şase luni înainte de a fi eliberat pedofilul din penitenciar. În prezent, în Polonia există mai multe spitale, împărţite pe regiuni, care au secţii specializate pentru tratamentul de castrare chimică, spitalizat sau ambulatoriu.

Mai multe ţări din lumea întreagă folosesc castrarea chimică, ca Marea Britanie, Canada şi Franţa – în cazurile foarte grave.

În Argentina, pedofilii şi violatorii se pot oferi volutar să accepte castrarea chimică în shcimbul pedepsei cu închisoarea. În SUA, castrarea chimică este permisă în 7 state: California, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas şi Wisconsin, iar pedofilii sau violatorii nu scapă de pedeapsă, mai ales dacă usnt la prima abatere. În Rusia, violatorii sunt condamnaţi în baza unei expertize medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici