Un politician republican popular s-a stins din viaţă. În 1996 a fost la un pas de a ajunge preşedintele Americii

  • Bob Dole a fost veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost decorat de două ori cu Purple Heart, avocat de profesie şi senator ce a reprezentat statul american Kansas în anii 1969-1996.
  • A fost liderul republican al Senatului din 1985 până în 1996.
703 afișări
Imaginea articolului Un politician republican popular s-a stins din viaţă. În 1996 a fost la un pas de a ajunge preşedintele Americii

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Bob Dole, unul dintre cei mai populari politicieni republicani din secolul 20, s-a stins din viaţă la 98 ani. Conform CNN, acesta a murit în somn. 

Născut pe 22 iulie 1923, Dole a fost veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, decorat de două ori cu Purple Heart, avocat de profesie şi senator ce a reprezentat statul american Kansas în anii 1969-1996. A fost liderul republican al Senatului din 1985 până în 1996.

Acesta a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte la alegerile din 1976, ca partener al candidatului prezidenţial şi preşedintele de atunci, Geralt Ford. A mai candidat la alegerile prezidenţiale din 1996  împotriva preşedintelui democrat de atunci, Bill Clinton. A pierdut alegerile, obţinând 40.7%, în condiţile în care a mai candidat şi reformistul Ross Perrot, care a obţinut 8,4%, iar Bill Clinton a obţinut 49,2%.  

Dole s-a retras din politică de atunci, dar a mai avut apariţii în televiziuni şi consilii. În 2012, acesta a încercat fără succes să susţină ratificarea Convenţiei pe Drepturile persoanelor cu dizabilităţi de către Senat. Dole a fost membru al consiliului consultativ al Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului şi consilier special la Washington DC

În 2016 l-a susţinut pe Donal Trump, iar la 17 ianuarie 2018 a primit Medalia de Aur a Congresului. El a fost căsătorit cu fostul senator american Elizabeth Dole din Carolina de Nord.

Preşedintele american Joe Biden a transmis condoleanţe familiei Dole pentru pierderea suferită. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici