Un protestatar a murit în urma violenţelor produse luni seară în capitala Belarusului

  • Noi violenţe între protestatari şi forţele de ordine au avut loc luni seară în oraşul Minsk
  • Un protestatar a murit, iar alţii au fost răniţi în confruntări
  • Autorităţile susţin că protestatarul a murit în timp ce încerca să arunce un dispozitiv exploziv artizanal
309 afișări
Imaginea articolului Un protestatar a murit în urma violenţelor produse luni seară în capitala Belarusului

Sursa foto: profimedia

Noi confruntări au avut loc, luni seară, în centrul capitalei Belarusului, între activişti ai opoziţiei şi agenţi ai forţelor de ordine, iar un protestatar a murit, informează site-ul T-Online.de.

Protestatarii au ridicat baricade în zone din centrul oraşului Minsk, iar forţele de ordine au intervenit brutal.

Un protestatar a murit, iar numeroşi alţii au fost răniţi.

Autorităţile au confirmat decesul unui protestatar, dar susţin că bărbatul nu a fost agresat de forţele de ordine. "Unul dintre protestatari a încercat să lanseze un dispozitiv exploziv spre agenţii forţelor de ordine, dar dispozitivul i-a explodat în mână", a comunicat Poliţia belarusă, potrivit Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. Comisia Electorală Centrală a anunţat că Aleksandr Lukaşenko a obţinut 80,23% din voturi în scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, iar principala sa adversară, Svetlana Tihanovskaia, 9,9%.

Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, susţine că protestele sunt organizate cu sprijinul Rusiei, Poloniei şi Cehiei. După demonstraţia desfăşurată duminică seară, peste 3.000 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost reţinuţi.

Uniunea Europeană a condamnat vehement acţiunile de reprimare din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici