Un senator USR cere demisia şefului Romsilva pentru negarea tăierilor ilegale de păduri

Senatorul USR Mihai Goţiu îi cere demisia directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, acuzându-l că neagă majoritatea tăierilor ilegale de păduri din România şi că astfel este complice la acestea.

297 afișări
Imaginea articolului Un senator USR cere demisia şefului Romsilva pentru negarea tăierilor ilegale de păduri

Un senator USR cere demisia şefului Romsilva pentru negarea tăierilor ilegale de păduri

"Sunt absolut mincinoase şi sfidătoare afirmaţiile şefului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, făcute într-o conferinţă de presă, potrivit cărora din pădurile administrate de Romsilva s-ar tăia ilegal doar între 40.000 şi 50.000 de mc/an. (...) D-le Mihăilescu, negarea tăierilor ilegale de păduri echivalează vă prezintă drept complice a tăierilor ilegale din curtea Romsilva. M-aş fi aşteptat să veniţi într-o conferinţă de presă cu măsuri pentru stoparea furtului de păduri. În lipsa lor, vă solicit demisia!", a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Goţiu.

Acesta transmite că, recent, Ministerul Apelor şi Pădurile a confirmat că în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului s-a desfăşurat "o intensă activitate infracţională".

"Afirmaţiile vin la mai puţin de o săptămână de când, într-un răspuns oficial pe care l-am primit de la Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP), se confirmă faptul că sub administrarea Romsilva în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului s-a desfăşurat o intensă activitate infracţională (cu dosare penale deschise) şi contravenţională. Iar Romsilva nu a fost trasă la răspundere. În urmă cu doar două săptămâni, într-un alt răspuns, o altă anchetă a Corpului de control al MAP, pe care am solicitat-o, a confirmat activitatea infracţională legată de tăierile ilegale de păduri de pe Valea Topologului. Şi am arătat că lemnul tăiat ilegal avea avize de transport legale (!?). Tot recent, o investigaţie Recorder a demonstrat modul în care se fură lemnul din pădurile Bucovinei", a notat acesta.

De asemenea, Mihai Goţiu îl acuză pe Gheorghe Mihăilescu că minte în privinţa defrişărilor din proprietatea Romsilva.

"Datele oferite de Inventarul Forestier Naţional (IFN) arată că anual, din pădurile României, se fură aproximativ 9 milioane de mc/anual. ONG-urile de mediu prezintă date care ajung chiar la 20 de milioane de mc/anual. Iar oricine merge într-o pădure poate vedea dezastrul. E drept, Romsilva păstoreşte aproximativ jumătate dintre pădurile României. Dar a pretinde că dezastrul total e doar în cealaltă jumătate, iar din jumătatea din curtea Romsilva se taie doar câte «un fag sau un molid de 8 cm»/ha (conform şefului Romsilva) e absolut jenant şi mincinos. Şi e o complicitate uriaşă în susţinerea tăierilor ilegale de păduri faptul că tocmai angajaţii Romsilva de bună-credinţă, cei care se implică pentru respectarea legilor şi protejarea pădurilor de tâlhari, ajungând să fie victimele acestora, sunt cei puşi la colţ de şefimea Romsilva, băgaţi în anchete disciplinare şi marginalizaţi", arată mesajul lui Goţiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici