Un vicepreşedinte PNL îl critică pe Cioloş: Muşcă mâna care l-a hrănit. Iohannis l-a numit premier, iar PNL ministru/ Ludovic Orban: Face un uriaş serviciu PSD

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a scris, duminică, pe Facebook, după ce Dacian Cioloş i-a plasat pe liberali în zona partidelor nereformate, că fostul premier este un „sinecurist” care a obţinut funcţiile de ministru şi comisar european de la clasa politică pe care acum o critică.

1920 afișări
Imaginea articolului Un vicepreşedinte PNL îl critică pe Cioloş: Muşcă mâna care l-a hrănit. Iohannis l-a numit premier, iar PNL ministru/ Ludovic Orban: Face un uriaş serviciu PSD

Un vicepreşedinte PNL îl critică oe Cioloş: Muşcă mâna care l-a hrănit. Iohannis l-a numit premier, iar PNL ministru

„Un sinecurist acuză! De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloş, iese, cum altfel decât pe Facebook, şi atacă Partidul Naţional Liberal. Acest sinecurist uită că PNL l-a susţinut pentru funcţia de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloş, dar când mă uit cum a obţinut el toate funcţiile deţinute, înţeleg că pentru el <reformat> înseamnă să pupi ghiulul oricui îţi oferă o funcţie într-un loc călduţ”, a scris, duminică, pe Facebook, vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu.

Liberalul a adăugat că Cioloş are un caracter care „lasă de dorit”.

„Dacian Cioloş este un om cu un caracter ce lasă de dorit şi încearcă sistematic să muşte mâna care l-a hrănit. Aşa a procedat şi când l-a criticat pe Preşedintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcţia de premier al României. Toate funcţiile deţinute de-a lungul timpului i-au fost acordate de oamenii pe care acum îi blamează. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeaşi clasă politică nereformată i-a oferit şi postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice?”, a precizat Ştirbu.

Vicepreşedintele PNL îi cere lui Cioloş să explice de l-a susţinut în Guvernul său pe „omul lui Liviu Dragnea”.

„Poate fostul premier ne va explica şi motivul pentru care l-a susţinut pe Vasile Dâncu în guvern, ştiind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era şi motivul?”, a conchis Ştirbu.

Şi alţi liberali au reacţionat, duminică, la criticile lui fostului premier tehnocrat. De exemplu, vicepreşedintele PNL Florin Roman a afirmat că lui Dacian Cioloş "îi miroase" PNL, însă fostul premier tehnocrat stă în tribune, "sparge seminţe şi îşi da cu părerea de antrenor", nefiind în stare nici măcar să îşi înregistreze partidul, Mişcarea România Împreună.

Totodată, Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a reacţionat la criticile făcute de Dacian Cioloş, aceasta spunând că cea mai mare contribuţie a fostului premier tehnocrat ar fi să reuşească să îşi înfiinţeze partidul, MRÎ, şi l-a îndemnat să renunţe la atacul asupra celorlate formaţiuni.

Dacian Cioloş a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă "să cadă PSD natural şi ei să le ia locul".

De asemenea, Cioloş a declarat sâmbătă, într-o emisiune TV, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să găsească modalitatea prin care să fie mai „dătător de încredere” că apără statul de drept şi a adăugat că e nu ar fi nominalizat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de prim-ministru.

Orban: Cine atacă PNL face un uriaş serviciu PSD

Ludovic Orban a declarat, pentru MEDIAFAX, în legătură cu afirmaţiile lui Dacian Cioloş, că cine critică PNL face "un uriaş serviciu PSD". Fostul premier tehnocrat a spus că PNL refuză să se reformeze şi să se alăture MRÎ într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti.

"De doi ani de zile PNL duce greul bătăliei cu PSD, este angrenat într-o luptă om la om, extrem de dificilă, cu un partid nedemocratic care vrea să captureze toate instituţiile statului. Cine atacă PNL, încercând să şubrezească PNL în această bătălie, de fapt face un uriaş serviciu PSD", a afirmat preşedintele liberal, Ludovic Orban, duminică seară pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici