Ungureanu: Adversarul nostru nu e USL, care se prăbuşeşte singură oricum. Adversarul nostru e timpul

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că adversarul principal al ARD nu este USL, care "se prăbuşeşte singură, oricum", ci timpul, întrucât în perioada rămasă până la alegeri alianţa trebuie să demonstreze că reprezintă "alternativa serioasă la guvernare".

812 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Adversarul nostru nu e USL, care se prăbuşeşte singură oricum. Adversarul nostru e timpul

Ungureanu: Adversarul nostru nu e USL, care se prăbuşeşte singură oricum, adversarul nostru e timpul (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ştim foarte bine că nu va fi uşor. Dar adversarul nostru principal nu este USL. USL se prăbuşeşte singură, oricum. O vom ajuta să se spargă în bucăţi. Adversarul nostru principal este, însă, timpul, pentru că trebuie să le comunicăm tuturor cetăţenilor cu drept de vot că ARD reprezintă alternativa europeană şi serioasă la guvernare", a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat de jurnalişti care va fi diferenţa între Guvernul ARD din decembrie şi cel pe care l-a condus, fostul premier a răspuns: "Cred că diferenţa o vom face electoral între pseudo-guvernul de astăzi şi guvernul serios care va veni din 9 decembrie. Comparaţia nu cred că se face între două lucruri, din care unul a fost foarte bun şi a setat un standard de administrare a ţării, care nu a convenit multora din clasa politică, şi ceea ce urmează să se întâmple după 9 decembrie. (...) Comparaţia se face cu ceea ce se întâmplă astăzi. Şi ce se întâmplă astăzi este lipsă de guvernare şi este atitudine anti-europeană şi este neglijenţă criminală în administrarea fondurilor europene. Bilanţul a cinci luni de guvernare USL este dramatic pentru soarta cetăţenilor români".

Ungureanu a precizat că oferta de guvernare ARD va deveni publică la începutul lunii noiembrie şi va "răspunde la toate exigenţele categoriilor sociale reprezentate în societatea românească".

Întrebat dacă nu este prea optimist gândindu-se la victorie în alegerile parlamentare, având în vedere rezultatele sondajelor de opinie din această perioadă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că sondajul adevărat va avea loc în 9 decembrie.

"Nu sunt optimist. Sunt cât se poate de realist, în plus, mă gândesc la victorie pentru că acesta este obiectivul meu, al nostru, al ARD. Sondajele reprezintă instantanee, fotografii de moment ale unei situaţii aflată într-o dinamică în acelaşi timp continuă şi complexă. După atâţia ani de experienţă, nu cred că sunt omul care să se amăgească astăzi cu expresia sondajului. De aceea sondajele sunt orientative. Ceea ce contează este rezultatul. Cel mai bun sondaj va fi rezultatul de pe 9 decembrie, care va demonstra în ce măsură am reuşit să convingem că tot ceea ce se întâmplă României astăzi este foarte rău", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu se află, sâmbătă, la Timişoara, unde a participat la o întâlnire cu membrii filialei FC Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici