Ungureanu, întrebat dacă Băsescu poate veni în Forţa Civică: Suntem un partid deschis şi primitor

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, întrebat dacă Traian Băsescu ar putea veni în formaţiunea sa după încheierea mandatului de preşedinte al ţării, că partidul pe care îl reprezintă este cât se poate de primitor şi "deschis tuturor".

364 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, întrebat dacă Băsescu poate veni în Forţa Civică: Suntem un partid deschis şi primitor

Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat despre declaraţiile lui Băsescu privind reconstrucţia dreptei, Ungureanu a declarat: "Noi suntem deschişi către toţi cetăţenii români care împărtăşesc valorile Partidului Forţa Civică".

El a arătat că Traian Băsescu devine, din momentul în care îşi încheie mandatul de preşedinte, "un cetăţean la fel de egal şi cu tot atâtea drepturi şi obligaţii cum are fiecare dintre cetăţenii României".

"În momentul în care un cetăţean român se consideră perfect pregătit să apere valorile ideologiei noastre, să pună în funcţiune doctrina partidului, să reprezinte partidul, să înţeleagă că există obiective naţionale care ţin de întărirea statului de drept, de credibilitatea democraţiei şi a structurilor democratice în România, dacă înţelege care este rolul statului, valorile conservatoare şi cât e nevoie de structura de dreapta care să nu aibă datorii politice către trecut, partidul este cât se poate de primitor, e deschis tuturor", a explicat Ungureanu, arătând că în această categorie intră şi preşedintele care "este cetăţean al României".

Iniţial, întrebat dacă Băsescu ar avea loc în Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus ziariştilor: "Nu vreţi să aşteptăm anul 2014?".

El a arătat că Ion Iliescu, după încheierea mandatului de şef al statului, a revenit în "politica militantă".

"Preşedintele Constantinescu a înfiinţat un partid, Acţiunea Populară, dacă vă aduceţi aminte, deci tot politică militantă. E natural, e firesc, sincer nu văd obiectul întrebării. De ce? Pentru că în momentul în care a încheiat mandatul (de preşedinte al ţării n.r.) este un cetăţean la fel de egal şi cu tot atâtea drepturi şi obligaţii cum are fiecare dintre noi", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că se va ocupa să construiască dreapta politică dacă PDL nu mai poate, el menţionând că deşi a declarat că se va întoarce în politică, nu a spus că se va întoarce în PDL

El a spus că i-a văzut pe liderii PDL Vasile Blaga şi Elena Udrea dând asigurări că îl vor primi pe Traian Băsescu în partid.

"N-am spus că mă întorc la PDL", a spus Băsescu, menţionând că nu vrea să se întoarcă într-un partid care îşi îngroapă şansele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici