Ungureanu îşi numeşte un consilier drept coordonator al mai multor instituţii

Ion Mircea Plângu, consilier de stat al premierului, a fost desemnat să coordoneze mai multe instituţii, printre care Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

553 afișări

Consilierul guvernamental va coordona şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Agenţia Naţională Anti-Drog şi Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor.

Atribuţiile de coordonare au fost conferite prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ion Mircea Plângu, fost şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din Ministerul Apărării, a fost numit în urmă cu o lună de premier în postul de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

Plângu a mai lucrat ca şi consilier de stat al fostului premier Emil Boc, iar anterior a fost secretar de stat în Cancelaria Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În ianuarie 2005, odată cu instalarea Guvernului Tăriceanu, Ion Mircea Pângu a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi a coordonat din această funcţie Departamentul pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din minister.

Ulterior, în iunie 2006, a fost numit secretar de stat în Cancaleria prim-ministrului de către premierul din acea perioadă, Călin Popescu Tăriceanu, post pe care l-a deţinut până în februarie 2009, când, prin decizie a noului premier, Emil Boc, a fost numit consilier de stat în cadrul aceleiaşi structuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici