Ungureanu l-a convocat la Guvern pe Borbely, pentru o discuţie privind acuzaţiile DNA

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a convocat pentru miercuri seara, la Palatul Victoria, pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pentru a avea o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

745 afișări
Imaginea articolului Ungureanu l-a convocat la Guvern pe Borbely, pentru o discuţie privind acuzaţiile DNA

Ungureanu l-a convocat la Guvern pe Borbely, pentru o discuţie privind acuzaţiile DNA (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Solicitarea a fost făcută în conformitate cu dispoziţiile articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 republicată privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale deciziilor Curţii Constituţionale nr. 665/5 iulie 2007 şi nr. 270/10 martie 2008, a precizat DNA.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici