Ungureanu: La predarea guvernării am prioritizat toate proiectele pe care ministerele mari le aveau

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu spune că la predarea guvernării a prioritizat toate proiectele pe care ministerele mari, absorbante de fonduri europene sau de bani de la bugetul de stat, le aveau în portofoliu, eliminându-le pe cele fără utilitate imediată.

239 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: La predarea guvernării am prioritizat toate proiectele pe care ministerele mari le aveau

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, la Zalău, unde a participat la lansarea candidaţilor PDL Sălaj, ce crede că pune la cale noul Guvern, având în vedere mărirea salariilor şi reducerea CAS, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că la predarea guvernării au fost prioritizate toate proiectele pe care ministerele mari le aveau în portofoliu.

"Unul din lucrurile pe care le-am făcut în primele zile când am predat guvernarea a fost să prioritizăm toate proiectele pe care ministerele mari, absorbante de fonduri europene sau de bani de la bugetul de stat, le aveau în portofoliu. Ceea ce reprezintă proiecte fără utilitate imediată şi fără răspuns către nevoile comunităţilor poate fi amânat. Am prioritizat, aceasta înseamnă că am şters acele proiecte care nu puteau fi duse la bun sfârşit şi care, de fapt, trimiteau către o utilizare greşită a fondurilor de care Guvernul dispunea", a spus Ungureanu.

Fostul premier a declarat că a spus, la vremea respectivă, la fel ca miniştii Cabinetului său, că "trebuie făcut acum ceea ce se poate face repede, pe seama valorificării optime a banului public sau a fondurilor europene".

Ungureanu a declarat că prioritizarea a însemnat atât o economie a banilor, "cât şi o reconstrucţie inteligentă şi vizionară a bugetului".

"Din această corecţie, care a însemnat şi economie, şi în acelaşi timp o reconstrucţie inteligentă şi vizionară a bugetului, reuşisem să avem banii pentru tot ceea ce avea nevoie această ţară imediat. Şi ne-am opus şi presiunilor politice şi acest lucru a fost iarăşi evident", a spus el.

Ungureanu şi-a exprimat dorinţa ca actualul Cabinet să nu cedeze presiunilor politice şi să ducă la bun sfârşit ceea ce a început Guvernul său.

"Sunt proiecte aproape de îndeplinire pe masa actualului Cabinet şi îmi doresc ca acest Cabinet să nu cedeze nici presiunilor politice care vin din interiorul partidelor care îl susţin, să fie vertical şi să reuşească să ducă la bun sfârşit cea ce noi am început", a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalău, la lansarea candidaţilor PDL Sălaj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la acesta participând aproape 800 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici