Ungureanu: PDL nu are nevoie de un concurs de frumuseţe, ci de "moţiuni vizionare"

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că PDL nu are nevoie de concurs de frumuseţe între oamenii politici care doresc să ajungă în fruntea partidului, ci de "moţiuni vizionare".

151 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: PDL nu are nevoie de un concurs de frumuseţe, ci de "moţiuni vizionare"

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În cazul confruntării din interiorul PDL, competiţia între candidaţii la poziţia de preşedinte al partidului ar trebui să fie o competiţie de programe, care să nu se adreseze doar PDL, ci să exprime şi poziţia pe care un candidat ar putea-o avea faţă de tot ceea ce înseamnă centru-dreapta în România, partide politice, electorat, sfera societăţii civile, simpatizanţi. Nu moţiuni care să evoce strict supravieţuirea PDL, ci moţiuni vizionare. Nu concurs de frumuseţe între oamenii politici care doresc să ajungă în fruntea partidului", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat de jurnalişti dacă se va pronunţa în favoarea unuia dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL, Ungureanu a răspuns:

"Nu avem preferinţe, putem să avem opinii personale, dar le păstrăm pentru noi. Nu cred că e nevoie ca vocea noastră să se adauge la un vacarm politic deja existent. Nu vedem ce bine am face PDL dacă noi ne-am pronunţa acum asupra cuiva. Tot aşa, nu vedem ce bine ar face dreptei româneşti în general. (...) Este nevoie de unitatea vocilor, este nevoie de o unitate de acţiune politică, este nevoie de coeziune în activitatea politică în opoziţie. Credem că este nevoie de proiecte unice, cu nume şi prenume unice în ceea ce priveşte prezidenţialele şi în ceea ce priveşte anul 2016. Am militat şi milităm în continuare pentru unitatea dreptei, pornind de la o veche zicală românească, al cărei adevăr nu poate fi contrazis: unirea face puterea".

Unugureanu a participat miercuri la o conferinţa de presă organizată la Piteşti, cu ocazia inaugurării sediului organizaţiei judeţene Argeş a Forţei Civice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici