Ungureanu: Preiau interimatul la Ministerul Mediului. Băsescu a semnat demisia lui László Borbély

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat, joi, că Laszlo Borbely i-a înaintat, la finalul discuţiei de la Guvern, demisia din postul de ministru al Mediului şi a anunţat că va prelua portofoliul acestui minister până la numirea unui înlocuitor. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele prin care se ia act de demisia de la şefia Ministerului Mediului a lui László Borbély şi prin care funcţia este preluată, interimar, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

1391 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Preiau interimatul la Ministerul Mediului. Băsescu a semnat demisia lui László Borbély

Ungureanu: Am luat notă de demisia lui Laszlo Borbely. Preiau interimatul la Ministerul Mediului - LIVE TEXT

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 5 aprilie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 5 aprilie a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, primul-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Mediului şi Pădurilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Premierul a precizat, la postul public de radio, că a transmis preşedintelui Traian Băsescu demisia lui Borbely, fără să propună un nou ministru. Premierul nu a dorit să spună dacă demisia a fost depusă la solicitarea sa.

Declaraţiile premierului la RRA:

  • Dacă moţiunea are ca motiv UMF Târgu Mureş este una dintre rarele ocazii în care există moţiune pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege. Este o moţiune care nu mai are obiect, pentru că UMF s-a angajat să pună în aplicare acel HG. E nevoiede o moţiune de cenzură pentru a părbuşi un Guvern care abia s-a instalat. Dacă trece arătăm exact ceea ce nu trebuie: că România este instabilă politic, că schimbarea de Guverne nu duce la altceva decât la semianarhie instituţională. Este riscant şi complet dăunător la adresa stabilităţii nosatre politice şi economice.

  • Referitor la exploatarea gazelor de şist: Nu cunosc despre un acord de exploatare a gazelor de şist. Nu există nicăieri expresia gaz de şist. Este un acord petrolier şi vorbim despre un acord petrolier. Ce se întâmplă acolo este pur şi simplu o prospectare. Este o fază foarte incipientă. Senzaţia mea este că evităm să ne aducem aminte că aceste lucruri nu sunt deloc noi. Ceea ce urmează pentru compania care încearcă să facă prospecţiunile şi pentru stat va fi tratat în interiorul unui contract comercial.

  • Referitor la CupruMin: A fost scosă la vânzare o companie minieră complet neprofitabilă. Va fi vorba şi de o redevenţă, dar va trebui să vedem care va fi planul de exploatare al cumpărătorului. În acest moment este un pla de privatizare. Ce profit şi cum îl va aduce va rămâne de văzut. Şi în perioada comunistă exploatarea era tot neprofitabilă.

  • În absenţa unui alt nume, pe durata interimatului, voi prelua portofoliul. Mă bucur că un om care a dovedit demnitate pe tot parcursul activităţii sale îşi poate dovedi nevinovăţia şi evită ca suspiciuni să planeze asupra prezenţei sale în Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici