Ungureanu: Udrea este propriul candidat, este numele propriu al ambiţiei nemăsurate

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că Elena Udrea este propriul candidat la Preşedinţie şi "numele propriu al ambiţiei nemăsurate".

972 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Udrea este propriul candidat, este numele propriu al ambiţiei nemăsurate

Ungureanu: Udrea este propriul candidat, este numele propriu al ambiţiei nemăsurate (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

El susţine că UNPR, PMP şi PLR sunt "partide-sacoşă", în care intră orice.

"Genul acesta de partide, UNPR, PMP, PLR sunt, după expresia tradusă a unui politolog britanic, partide-sacoşă, în care intră orice. (...) Şi observaţi asta din modul în care se compune reprezentarea parlamentară. (...) Ei au ajuns în Parlament pe încrederea, munca, pe lista unui partid, care i-a pus acolo şi s-au vărsat în sacoşa aceasta. Partidele-sacoşă nu propun proiecte. UNPR nu propune proiecte, PMP nu propune proiecte, PLR nu propune proiecte. Nu au soluţii, dar au idei de acomodare, sunt partide oportuniste, care aşteaptă momentul în care se pot lipi, printr-o formulă de alianţă, de partidele mari", susţine Ungureanu la Adevărul Live.

El a mai declarat că faţă de Monica Macovei are "o mare simpatie", iar intenţia acesteia de a construi o candidatură în afara partidului care a consacrat-o este cumva în afara eticii formaţiunii.

"Pe de altă parte, este un om cu statură publică reală, de care pe bună dreptate se leagă independenţa justiţiei. A fost un bun ministru, un om care şi-a construit cu multă atenţie imaginea publică. (...) Dacă e candidatură personală sau de principiu, vom vedea, dar sunt convins că doamna Macovei, pe seama dezvoltărilor politice ulterioare, se va regăsi într-un drum paralel ACL. (..) Şi PDL şi marele PNL au nevoie de o revitalizare a resursei politice interne", a spus Ungureanu.

În ce priveşte PMP, el afirmă că este vorba despre "un proiect eşuat în varii etape".

"E ca un experiement chimic care a fost prost mânuit în laborator, iar cel care a încercat să constituie produsul nu era chimist (...). PMP a apărut pe seama unei intenţii personale a doamnei Udrea de a prelua PDL şi de a-şi construi singură vehiculul care să o poată duce către mărire, către o poziţie importantă. Nu s-a putut în urma Congresului PDL, a urmat scena cu adio PDL. Culmea este că nici atunci multora nu le venea să creadă că are un proiect personal în principal, care a căpătat forma PMP", spune fostul premier.

El a adăugat că din PMP au plecat rând pe rând fondatorii şi a rămas persoana pentru care s-a construit formaţiunea. "Asistăm la o scenă de vodevil, de comedie (...) Doamna Udrea nu este, de fapt, un candidat. Doamna Udrea este propriul candidat, este rezumatul propriilor defecte şi propriilor calităţi, dar este, de fapt, numele propriu al ambiţiei nemăsurate care nu ţine cont de nimic şi care în clipa creşterii pârjoleşte totul în jur. E un model comportamental pe care politica reală şi politica îndreptată către cetăţeni nu-l suportă", afirmă Ungureanu.Doamna Udrea este de fapt rezumatul propriei ambiţii".

Elena Udrea este candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional, fiind doar un vot împotriva acestei candidaturi aparţinând europarlamentarului Cristian Preda. Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături. Ea a mai spus că este singura care îl poate bate pe Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici