Ungureanu vrea ca Parlamentul să îşi asume politic Strategia Anticorupţie pentru următorii ani

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu va propune în coaliţie redactarea unei Declaraţii politice privind aplicarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, care simplifică şi procedurile de ridicare a imunităţii parlamentarilor, declaraţie care să fie transmisă spre asumare şi Parlamentului.

737 afișări
Imaginea articolului Ungureanu vrea ca Parlamentul să îşi asume politic Strategia Anticorupţie pentru următorii ani

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/MEdiafax Foto)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul şedinţei de marţi a Guvernului, că Parlamentul ar trebui să îşi asume această strategie, din punct de vedere politic.

Ministrul a arătat anterior că va propune Guvernului adoptarea unui document strategic privind combaterea corupţiei la nivel naţional, care va pune accent, pe de-o parte, pe integrarea eforturilor şi pe corelarea politicilor între instituţii şi, pe de altă parte, pe prevenire.

El a arătat că este foarte importantă prevenirea faptelor de corupţie, nu numai combaterea lor, întrucât orice caz de aces fel chiar dacă este descoperit, investigat şi în final condamnat de justiţie reflectă de fapt un eşec al funcţionării.

Potrivit ministrului, documentul a fost elaborat cu sprijinul unui colectiv de experţi în combaterea problemelor de corupţie şi vizează crearea unor politici corelate la nivelul instituţiilor publice care să prevină şi să combată fenomenul de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici